Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

FKTK mēneša laikā izvērtēs Krājbankas sanāciju

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) pirmdien, 23.janvārī saņēmusi AS Latvijas Krājbanka maksātnespējas administratora SIA KPMG Baltics iesniegto Maksātnespējas risinājumu.__

KPMG iesniegtajā maksātnespējas risinājumā lūdzis Komisijai iespēju tuvāko 7 dienu laikā turpināt sarunas ar potenciālajiem investoriem un pabeigt vispusīgi izskatīt pēdējās dienās saņemtos sanācijas priekšlikumus, lai pārliecinātos par tā ekonomisko pamatotību un risinājuma izdevīgumu Krājbankas kreditoriem. Pēdējo sanācijas priekšlikumu KPMG saņēma 23. janvārī plkst. 13.45.

Ja minēto septiņu dienu laikā saņemtos sanācijas priekšlikumus administrators neatzīs par īstenojamiem, KPMG piedāvātais Bankas maksātnespējas risinājums būs Krājbankas bankrots.

FKTK ir uzsākusi vakar iesniegtā maksātnespējas risinājuma izvērtēšanu un 30 dienu laikā jeb ne vēlāk kā 22. februārī lems par iesniegtā risinājuma apstiprināšanu vai noraidīšanu, ņemot vērā arī iespējamos KPMG veiktos precizējumus maksātnespējas risinājumā.

FKTK pēc lēmuma pieņemšanas par iesniegtā plāna apstiprināšanu vai noraidīšanu nekavējoties informēs arī sabiedrību.

Vērtējot KPMG iesniegto maksātnespējas risinājumu, lai lēmuma pieņemšanas procesā piesaistītu papildu pieredzi, uzklausītu vairāku pušu viedokļus un, lai pēc iespējas tiktu nodrošināta Bankas kreditoru interešu ievērošana, FKTK ir noslēgusi līgumu ar SIA PricewaterhouseCoopers par konsultāciju un profesionāla atbalsta sniegšanu maksātnespējas risinājuma izvērtēšanai. SIA PricewaterhouseCoopers FKTK sniegs arī jebkuras citas konsultācijas par Krājbankas maksātnespējas procesu pēc Komisijas pieprasījuma

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses