Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Freivalds: PV gaida Spānijas kompānijas CAF piekrišanu veikt izmaiņas vilcienu iepirkuma līguma projektā

AS Pasažieru vilciens (PV) gaida Spānijas kompānijas Construcciones y Auxiliar de Ferrocariles S.A. (CAF) piekrišanu veikt dažus juridiskus grozījumus sagatavotajā līguma projektā par jauno vilcienu iepirkumu, sacīja PV valdes priekšsēdētājs Nils Freivalds.

"Sarunas ar CAF bija ilgas un sarežģītas, un CAF diezgan stingri uzstāja uz savām pozīcijām. PV jāmēģina atrast kompromiss un sadarbībā ar Satiksmes ministriju jāpārliecina Spānijas uzņēmums piekrist atsevišķām niansēm līgumā," sacīja Freivalds.

Viņš piebilda, ka runa ir par atsevišķām juridiskām niansēm sagatavotajā līguma projektā, kuras attiecas uz jauno vilcienu piegādes finansēšanu un kuras patlaban īsti neatbilst sākotnēji vilcienu iepirkuma konkursa nolikumam pievienotajam līguma projektam.

"Tagad viss ir atkarīgs no CAF, kad viņi būs gatavi sarunām par to, kā novērst iespējamās bažās par finansējumu. PV tagad gaida spāņu atbildi, kontakti ar CAF ir nepārtraukti," sacīja Freivalds.

PV vadītājs piebilda, ka cer uz to, ka tuvākajā laikā CAF sniegs atbildi, jo Spānijas kompānijas ir ieinteresēta iegūt šo pasūtījumu. "Viņi tomēr ir konkursa uzvarētāji, un uz ieinteresētību norāda arī tas, ka CAF piedāvājuma termiņu pagarināja līdz 31.janvārim," piebilda Freivalds.

Jau ziņots, ka satiksmes ministrs Aivis Ronis, 4.janvārī iepazīstoties ar Rīgas vagonbūves rūpnīcas (RVR) uzņēmuma ražotnēm, joprojām norādījis uz atsevišķiem riskiem attiecībā uz jauno vilcienu iepirkuma procesa norisi, informēja SM.

"Pasažieru vilciena (PV) valdes darbs patlaban ir novērst jebkurus riskus šajā valstij nozīmīgajā iepirkumā ilgtermiņā," uzsvēris Ronis. Ministrs arī norādījis, ka valdība gaida aktīvu rīcību no PV valdes, lai izpildītu valdības 6.decembra sēdē noteiktos nosacījumus, vienlaikus norādot, ka spāņu uzņēmums CAF ir izteicis ieinteresētību un pagājušā gada nogalē informējis, ka pagarina sava iesniegtā piedāvājuma termiņu līdz šā gada janvāra beigām.

Administratīvā rajona tiesa slēgtā sēdē, izskatot Šveices uzņēmuma Stadler Bussnang AG (Stadler) lūgumu pagaidām apturēt Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) lēmumu atļaut 429,24 miljonus latu vērto jauno vilcienu iepirkumu, tika nolemts, ka lēmums par to, vai apturēt apstrīdēto IUB lēmumu līdz sūdzības izskatīšanai pēc būtības, būs pieejams tiesas kancelejā 2012.gada 11.janvārī pēc plkst.16, informēja tiesas priekšsēdētājas palīdze Inese Deme.

IUB oktobra nogalē atļāva PV slēgt līgumu ar CAF par apjomīgo jauno pasažieru vilcienu sastāvu iepirkumu.

PV konkursā par jaunu pasažieru vilcienu sastāvu iepirkumu par uzvarētāju atzina Spānijas kompāniju, kas ieguva tiesības uz 610,76 miljonus eiro (429,24 miljonus latu) vērto līgumu. Šo PV lēmumu IUB apstrīdēja Stadler, kas 17.novembrī iesniedza arī sūdzību tiesā par IUB lēmuma pamatotību.

PV iepirkums paredz līdz 2015.gadam iegādāties 34 jaunus elektrovilcienus un septiņus dīzeļvilcienus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses