Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Gulbis: Skatoties uz Igaunijas pieredzi, nesaprotu, kāpēc

Neviens nav paskaidrojis, kādi ir eiro ieviešanas scenāriji, turklāt igaunijas piemērs liek uzdot jautājumu, kāpēc tas vispār jādara, portālam Db.lv norādījis Lattelecom valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis.

"Man nav viedokļa par eiro ieviešanas iespējām Latvijā, jo man neviens nav parādījis modeļus, kādi būtu scenāriji, ieviešot, vai taisni pretēji – neieviešot eiro Latvijā. Valdība ir turējusies pie dogmas, ka tas eiro ir jāievieš - lai man parāda, kādi ir plusi un mīnusi," viņš norāda.

Lattelecom vadītājs norāda uz Igaunijas viņaprāt negatīvo pieredzi, kur jau pagājis gads kopš eiro ieviešanas. "Valstī ir pieaugusi inflācija, salīdzinot ar iepriekšējo gadu. Tas ir tāpēc, ka viņi – tāpat kā mēs – inflāciju mēģināja mākslīgi bremzēt. Ārvalstu tiešās investīcijas ir samazinājušās par 1%, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, plus valsts budžetam nāk papildus apgrūtinājums 1,6 miljardu eiro apmērā Grieķijas glābšanai."

Skatoties uz šiem rezultātiem, viņš īsti nevarot saprast, kāpēc Latvijā būtu jāievieš eiro. "Varbūt ir kaut kas, ko es nezinu, bet man to neviens nav pastāstījis. Nevienam neviens neko nav pastāstījis šajā ziņā," uzskata J. Gulbis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses