Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +4 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Kargins: joprojām neesmu slikts baņķieris

Domāju, ka joprojām neesmu slikts baņķieris un man ir visas nepieciešamās profesionālās īpašības, lai vēl darītu šo darbu, tā otrdien publicētā intervijā Dienas Biznesam uz jautājumu par to, vai joprojām ir vēlme atpirkt _Parex banku _un kā tas būtu iespējams, ņemot vērā viņa reputāciju, saka kādreizējais bankas līdzīpašnieks Valērijs Kargins.

Turklāt viņš piebilst, ka pēdējā pusotra gada laikā ir pilnveidojies savā profesionālajā jomā. "Dzīve sastāv no veiksmēm un neveiksmēm – vienkārši pašreizējais posms nav diez ko veiksmīgs," atzīst bijušais baņķieris.Viņš arī intervijā norāda, ka, raugoties ar šodienas skatu uz bankas pārņemšanas, "nekad dzīvē" abi ar Viktoru Krasovicki nebūtu gājuši pēc palīdzības pie valdības. "Tā bija mūsu lielākā kļūda, ka mēs ar valsti uzsākām biznesu, kaut ko pastāstījām valstij. Viņš piebilst ka nekāda tirgošanās procesa bankas pārņemšanas darījumā nebija, abi baņķieri vienkārši parakstīja līgumu. "Mēs iesniedzām lūgumus, bet šie lūgumi netika uzklausīti."Vaicāts par Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) pārstāvju teikto, ka tieši reputācijas dēļ _Parex bankas _akcijas_ _nevarētu pārdot V.Karginam un V.Krasovickim, baņķieris intervijā norāda: "Es kaut ko saprotu no banku biznesa – visu dzīvi ar to vien esmu nodarbojies.""Vienmēr, kad pret otru cilvēku nav argumentu, tad visvieglāk ir pateikt, ka viņam ir slikta reputācija. Ko gan es varētu pateikt [FKTK pārstāvim Jānim] Placim, kurš uzskata, ka man ir slikta reputācija? Esmu savas dzīves laikā radījis pietiekami daudz uzņēmumu, darba vietu, samaksājis nodokļos Latvijai vairāk nekā 100 miljonus latu. Ko gan es varētu pateikt cilvēku kompānijai, kas neko tādu izdarījusi nav? Nu ko man tagad darīt? Teikt, ka mana reputācija ir laba? Es to nedarīšu. Man nav par ko strīdēties ar tāda tipa cilvēkiem kā Placis," intervijā paziņojis V.Kargins.Viņaprāt, tā nevar spriest – sabojāji reputāciju vienā vietā, aizgāji citur. "Mana reputācija veidojas gadiem, varat to apskatīt kopš manas dzimšanas dienas. Man morālās vērtības nav tukša skaņa. Esmu nodokļus no saviem biznesiem maksājis, sākot no 1987.gada – līdz bankas pārņemšanai nebija nevienas pretenzijas pret mani saistībā ar biznesu. Nevar būt tā, ka pēkšņi viss mainījās, ka viss pēkšņi kļuva slikti. Ir, protams, cilvēki, kas gatavi ticēt, ka visu dzīvi gatavojām šo diversiju," norāda baņķieris.Viņš gan skaidri neatbild, vai vēlētos pirkt atpakaļ daļu_ Parex bankas_. Tomēr vaicāts, vai apsver iespēju atgriezties banku biznesā, viņš norāda, ka negrib neko minēt. Dzīve esot parādījusi, ka vajag būt gatavam visam.

Intervijā V.Kargins arī pauž viedokli, ka nav pareizi, ka bijušo bankas vadītāju viedoklis bankas restrukturizācijas procesā netiek ņemts vērā. Viņš izsaka rūpes par bankas ieguldītājiem, kas, viņaprāt, varētu ciest bankas restrukturizācijas procesā. "Mēs vēlamies panākt tādu regulējumu, lai neciestu nevainīgi cilvēki," saka baņķieris. Vaicāts, kādi gan ir apsvērumi šīm rūpēm, viņš apgalvo, ka viņam esot morāla atbildība klientu priekšā.

Viņš ir gatavs vērsties tiesā, bet patlaban notiekot sarunas ar pašreizējo Parex bankas vadību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Konkurējot par darbiniekiem

Darbinieku prioritātes un vajadzības pēdējā laikā ir strauji mainījušās, tāpēc tradicionāls "labumu grozs", kur ietilpst tikai standartizēti ieguvumi, kā, piemēram, veselības apdro...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses