Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Krājbankas maksātnespējas procesā vislielākos izdevumus veido algas un mantu uzturēšana

AS Latvijas Krājbanka (Krājbanka) maksātnespējas procesā no kopējiem 4 708 695 latu maksājumiem vislielākos izdevumus veido algas darbiniekiem, kā arī mantu un telpu uzturēšana, šodien Saeimas Finanšu un budžeta komisijas sēdē norādīja Finanšu un kapitāla tirgus komisijas priekšsēdētāja vietnieks Jānis Brazovskis.

Algas darbiniekiem veidoja 2 046 929 latus, bet mantu un telpu uzturēšana izmaksāja 2 001 943 latus. Darbinieku skaits no sākotnējiem 900 pašlaik ir samazinājies uz pusi, deputātiem pavēstīja FKTK priekšsēdētājs Kristaps Zakulis.

Maksātnespējas administrators SIA KPMG Baltics par savu darbību ieguvis 657 623 latus. FKTK telpās notiekošajā Saeimas komisijas izbraukuma sēdē tautas priekšstāvis Jānis Lāčplēsis (V) interesējās, vai administrators saņem arī naudu no labprātīgajiem kredītmaksātājiem un vai šāda rīcība ir samērīga. Zakulis skaidroja, ka pēc Krājbankas problēmu rašanās apmēram 70% bankas kredītņēmēju sāka kavēt maksājumus. Maksātnespējas administratoram nācās informēt personīgi katru nemaksātāju, ka ir jāturpina pildīt saistības.

Minētie maksājumi veikti no 2011.gada decembra līdz 2012.gada martam.

FKTK pašlaik arī pilda maksātnespējas administratora uzraudzības plānu, saskaņā ar kuru 2012.gada jūnijā ir paredzēts veikt pārbaudi Krājbankā.

Krājbankā konstatētais līdzekļu iztrūkums veido apmēram 189 miljonus latu.

Jau ziņots, ka Rīgas apgabaltiesā iesniegti vairāki pieteikumi par administratora atcelšanu un viņa rīcību bankas maksātnespējas lietā.

KPMG Baltics
kategoriski noraida pēdējo dienu laikā publiskajā telpā izteiktos apgalvojumus par neprofesionālu administratora funkciju pildīšanu un strādāšanu savā vai kādu trešo personu labā, biznesa portālu "Nozare.lv" marta beigās informēja KPMG Baltics pārstāvis Oskars Fīrmanis.

Jau ziņots, ka 2011.gada nogalē Krājbankā tika konstatēts ap 100 miljonu latu līdzekļu iztrūkums, bet 23.decembrī Rīgas apgabaltiesa Krājbanku pasludināja par maksātnespējīgu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ūdens konflikti Eiropā

Sašutumu izsauc Eiropas Komisijas vilcināšanās pieņemt Ūdens iniciatīvu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses