Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +5 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Laikraksts: ECB veic izmeklēšanu Swedbank Igaunijas filiālē

Eiropas Centrālā banka (ECB) veic izpēti par to, vai Swedbank Igaunijas filiāle, par kuru savilkušies aizdomu mākoņi saistībā ar iespējamu netīrās naudas plūsmu, savlaicīgi veikusi visus pasākumus, lai novērstu nelegālas izcelsmes naudas plūsmu caur bankas kontiem, vēsta Zviedrijas laikraksts Dagens Nyheter.

Atsaucoties uz vārdā neminētu informācijas avotu, Zviedrijas laikraksts komentē, ka ECB veiktā izmeklēšana varētu ilgt vairākus mēnešus. ECB šos apgalvojumus atteikusies komentēt.

Jāatgādina, ka Zviedrijas sabiedriskā televīzija SVT februārī ziņoja, ka Danske Bank skandālā varētu būt iesaistīta arī Swedbank Igaunijas filiāle. Sākotnēji ziņots, ka caur banku Baltijas valstīs varētu būt atmazgāti aptuveni 5,8 miljardi dolāru, bet nu, atsaucoties uz bankas iekšējās revīzijas rezultātiem, šis apjoms teju dubultojies. SVT ziņo, ka aizdomīgo transakciju kopējā summa varētu sasniegt pat 95 miljardus kronu jeb aptuveni 9 miljardus eiro.

Aprīļa sākumā Igaunijas filiālē paviesojās arī Igaunijas Finanšu inspekcijas kontrolieri.

Pēc tam, kad Swedbank vārds izskanēja saistībā ar Danske Bank skandālu, amatu pēc Swedbank grupas padomes lēmuma zaudēja bankas prezidente Brigite Bonnesena. Pirms dažām dienām no amata lēma atkāpties arī padomes priekšsēdētājs Larss Idemarks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pasts jāinformē apsaimniekotājam

Gan Rīgā, gan citur Latvijā daudzdzīvokļu māju pastkastītes mēdz atrasties kāpņu telpā, kuras ārdurvis ir aprīkotas ar kodu. Reizēm gadās, ka šī koda nezināšana kļūst par šķērsli pasta piegādei.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses