Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Latvijas uzņēmumi vairāk atļaujas apdrošināt savu darbinieku dzīvības

Latvijas uzņēmumi šī gada pirmajos 5 mēnešos vairāk nekā uz pusi palielinājuši prēmiju maksājumus par darbinieku dzīvības apdrošināšanu, salīdzinot ar 2011.gada attiecīgo periodu, aprēķinājuši Swedbank eksperti.

Uzņēmumu veiktās iemaksas dzīvības apdrošināšanai (bez uzkrājuma) tirgū šī gada pirmajos piecos mēnešos pieaugušas par 72%, salīdzinot ar šo pašu periodu pērn, ievērojami apsteidzot privātpersonu veikto prēmiju pieaugumu, kas bijis 14%

“Uzlabojoties ekonomiskajai situācijai Latvijā, arvien lielāks skaits uzņēmumu attīsta iekšējās motivācijas un lojalitātes sistēmas darbinieku piesaistei un noturēšanai, labuma grozā iekļaujot arī dzīvības apdrošināšanas polises darbiniekiem. Pieļaujams, ka šī tendence varētu arī turpināties, jo dzīvības apdrošināšana ir viens no pasaulē izplatītākajiem finansiālās aizsardzības risinājumiem,” komentē Swedbank Investīciju produktu daļas vadītājs Reinis Jansons.

Lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju uzskata - dzīvības apdrošināšanas atlīdzības summai, lai ģimene 12 mēnešus justos finansiāli pasargāta, nepieciešami 10 000 latu, rāda Swedbank veiktā iedzīvotāju aptauja.

Tā domā 14% respondentu, bet kopumā 19% norādījuši, ka atlīdzībai būtu jābūt 7 000–10 000 latu robežās. Otru lielāko grupu (16%) veido respondenti, kuri apdrošināšanas atlīdzību saista ar savu ikmēneša algu, līdz ar to apdrošināšanas atlīdzībā vēlētos saņemt 3 500 – 5 000 latu.

“Lai saņemtu dzīvības apdrošināšanas atlīdzību 10 000 latu apmērā, nepieciešamais prēmijas maksājums, piemēram, 35 gadīgai sievietei varētu sasniegt nedaudz virs 6 latiem mēnesī. Uzņēmums, apmaksājot dzīvības apdrošināšanas polisi, var dot nozīmīgu ieguldījumu darbinieka un viņa ģimenes finansiālās aizsardzības nodrošināšanā,” skaidro R. Jansons.

Aptaujas rezultāti rāda, ka 20% respondentu aizvadītā gada laikā saskārušies ar situāciju, kurā viņiem, viņu radiniekiem vai draugiem būtu nepieciešama dzīvības apdrošināšana. Biežāk ar šādu situāciju saskārušies iedzīvotāji vecuma grupā no 50 līdz 74 gadiem (26%), iedzīvotāji, kuru ģimenē ir 2 bērni (24%), kā arī iedzīvotāji ar zemākiem ienākumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses