Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Lauksaimnieki vieni no aktīvākajiem Eiropas fondu apguvējiem

Tā kā šobrīd Latvijai vēl ir pieejami Eiropas fondu līdzekļi, lauksaimnieki ir vieni no aktīvākajiem, kas veido projektus un piesaista līdzekļus saimniecību labiekārtošanai, tehnikas iegādei un citiem mērķiem, tādējādi izmantojot piedāvātās iespējas attīstībai, norāda SIA Amazone projektu konsultante Aiva Kalna.

Šobrīd Eiropas līdzfinansējums lauksaimniekiem sasniedzams dažādu programmu ietvaros. Vieni no pieejamākajiem ir Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) sniegtais atbalsts, kas finansē dalībvalstu lauku attīstības programmas, to starpā Lauksaimniecības un mežsaimniecības nozares konkurētspējas uzlabošanas, Vides un lauku ainavas uzlabošanas un Dzīves kvalitāte lauku apvidos un lauku ekonomikas dažādošanas jomās.

"Šobrīd lauksaimnieki izrāda pastiprinātu interesi par līdzfinansējuma iegūšanu dažādu projektu realizācijai, jo ir skaidrs, ka līdzekļi, ko Latvijai iespējams iegūt, nav neizsmeļami. Daži no tiem vēlas paplašināt tehnikas parku, lai nodrošinātu kvalitatīvāku tīrumu un ražas apstrādi, tie ir arī lopkopji, kas vēlas uzlabot – paplašināt vai veidot no jauna ēkas, un tie ir arī, piemēram, viesmīlības nozares uzņēmumi, kas domā par labiekārtošanas darbiem, vides sakopšanu," atzīst A. Kalna.

Programmu ietvaros lauksaimniecības uzņēmumiem iespējams pretendēt uz līdzfinansējumu apmērā no 25 līdz 80 % no projekta attiecināmajām izmaksām, atkarībā no projektā realizējamām aktivitātēm un citiem parametriem, kuri norādīti MK noteikumos atbilstošajai projekta iesniegumu kārtai. Tā kā piešķirto līdzekļu apjoms ir dažāds arī uzņēmumi, kas var izmantot iespēju, ir ļoti atšķirīgi lieluma un attīstības ziņā, atgādina eksperte.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Liela loma ir izglītībai

Lai gan Latvijas jaunuzņēmumu ekosistēma vēl ir salīdzinoši neliela un tikai attīstās, kopumā tā aug pareizajā virzienā. Jau patlaban ir vairāki veiksmes stāsti, kad biznesa sācēji izauguši par lie...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses