Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Lembergs netic, ka Antonovs izzadzis Krājbanku

Ventspils mērs Aivars Lembergs netic, ka Latvijas Krājbanku būtu izzadzis tās lielākais īpašnieks Vladimirs Antonovs.

"Viņš taču nav nabadzīgs cilvēks. Kāpēc viņam zagt? Cik vispār vienkāršam cilvēkam dzīvei vajag? Nedaudz," laikrakstam Delovije Vesti sacījis politiķis. "Es neticu, ka akcionāri no bankas ir nozaguši 100 miljonus latu. Pieļauju, ka šie līdzekļi varētu būt ieķīlāti, taču tā nav zādzība. Kurš zina, ka šī nauda pēc kāda laika tiešām neatgriezīsies bankā?"

Lembergs esot ticies ar Antonovu, lai pārrunātu iespējamos investīciju projektus Ventspilī. Antonovu esot interesējusi tranzīta nozare.

Lembergs domā, ka Krājbanku līdz sabrukumam esot noveduši cilvēki, kuri vēlējušies iegūt kontroli pār bankas aktīviem un kuri tagad papildināšot miljonāru rindas. Kad banku aizlaiž uz likvidāciju, tur klusi un ļoti lēti var nopelnīt labu naudu, izteicies Ventspils mērs.

Šajos procesos esot ieinteresēti cilvēki, kurus Lembergs vārdā nesaukšot, taču kuriem esot ietekme uz valsts pārvaldi. "Premjers viņus zina un izvēlas," piebildis politiķis. "Tie cilvēki, kas organizēja šo reiderismu, atrodas pie varas."

"Tie, kas īstenoja šo reiderismu, tuvākajā laikā rūpīgi slēps pēdas. Viņi centīsies visu skatienus pavērst pretējā virzienā un skaļāk par visiem kliegs: "Ķeriet zagli!" Lūk, tas kurš visskaļāk kliedz, parasti arī pats ir zaglis," sacījis Lembergs, "tāpēc vajag paskatīties, kurš visskaļāk kliegs: "Antonovs! Antonovs!" Tas, visticamāk, arī ir ieinteresētā puse."

Kā ziņots, konstatējot vairāk nekā 100 miljonu latu iztrūkumu, Finanšu un kapitāla tirgus komisija ir apturējusi Krājbankas darbu un iesniegusi tās maksātnespējas pieteikumu. Policijā par notikušo ir sākts kriminālprocess, bankas akcionārus un vadību turot aizdomās par piesavināšanos un tās atbalstīšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses