Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 15. jūnijs
Vilija, Vits, Žermēna, Baņuta

LG akcionāri nolemj dividendēs izmaksāt 19,95 miljonus latu

AS "Latvijas Gāze" (LG) akcionāri šodien sapulcē nolēma dividendēs izmaksāt 19,95 miljonus latu no pērnā gada peļņas, kā to bija rosinājusi kompānijas valde.

Dividendēs tiks izmaksāti 0,5 lati par akciju. Dividenžu aprēķina datums ir 15.jūlijs, bet izmaksas datums - 22.jūlijs.

Salīdzinot ar 2009.gadu, dividenžu apjoms, ko paredzēts izmaksāt par vienu akciju, ir palielinājies par 0,10 latiem un atbilst 2007.gada līmenim, liecina LG informācija.

Akcionāru sapulcē piedalījās 11 akcionāri vai to pārstāvji, kas kopā pārstāvēja 38,79 miljonus balsstiesīgo akciju jeb 97,24% no kompānijas pamatkapitāla.

Šodien akcionāri bez iebildumiem atbalstīja arī vairākus citus dienaskārtības jautājumus, piemēram, pieņēma zināšanai LG valdes, padomes, revīzijas komitejas un zvērināta revidenta ziņojumus, apstiprināja pagājušā gada pārskatu, par 2011.gada pārskata revidentu ievēlēja SIA "PricewaterhouseCoopers" un ievēlēja revīzijas komisiju.

Taču, lemjot par piemaksu padomei, Ekonomikas ministrija (EM) kā valsts kapitāldaļu turētāja rosināja norādīt precīzas summas. Valdes sagatavotajā lēmumprojektā bija rosināts izmaksāt padomei par 2010.gada darba rezultātiem vienreizēju atlīdzību, nosakot, ka padomes priekšsēdētājs saņem piemaksu sešu ikmēneša atlīdzību apmērā, padomes priekšsēdētāja vietnieki - katrs piecu ikmēneša atlīdzību apmērā, padomes locekļi - katrs četru ikmēneša atlīdzību apmērā, proporcionāli padomē nostrādātajam laikam pārskata gadā.

Tomēr lielākā daļa akcionāru atbalstīja valdes rosināto lēmumprojektu, pret to nodotas tikai 117 balsis, kas veido mazāk par procenta simtdaļu no akcijām. Arī balsojot atsevišķi par EM priekšlikumu, par to nodotas 238 balsis, bet pret - 38,79 miljoni.

LG padomes priekšsēdētājs ir Kirils Selezņovs, LG padomē strādā arī Vlada Rusakova, Jeļena Karpeļa, Aleksandrs Krasņenkovs, Juris Savickis, Igors Nazarovs, Uve Fips, Heincs Vacka, Joahims Hokercs, Mario Nullmeiers un Pēters Andreass Frankenbergs, liecina LG informācija.

Pagājušajā gadā LG strādājusi ar 26,47 miljonu latu peļņu, iepriekš "NASDAQ OMX Riga" biržā pavēstīja LG. Sadalei nepieejamā peļņas daļa ir 1,54 miljoni latu, savukārt no atlikušajiem 24,92 miljoniem latu 19,95 miljonus latu valde rosināja izmaksāt dividendēs, bet 4,97 miljonus latu - iekļaut LG rezervēs.

LG kopējais akciju un kopējais balsstiesīgo akciju skaits ir 39 900 000.

Pērn LG peļņa bija par 32,5% lielāka nekā 2009.gadā, kad LG peļņa bija 19,97 miljoni latu. 2010.gada 12 mēnešos patērētājiem pārdota dabasgāze un sniegti pakalpojumi par 353 miljoniem latu, kas ir par 7,2% vairāk nekā attiecīgajā 2009.gada periodā un par 25% vairāk nekā tika plānots budžetā.

Kompānijas lielākie akcionāri ir "E.ON Ruhrgas International" ar 47,2% akciju, "Gazprom" ar 34% un "Itera Latvija" ar 16%.

Žurnāla "Kapitāls", "IBS Prudentia" un "NASDAQ OMX Riga" 2010.gada pētījumā "101 vērtīgākais Latvijas uzņēmums" LG ar uzņēmuma vērtību 226,18 miljoni latu ierindojas septītajā vietā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses