Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Mazāks stress eirozonā rada lētākas aizņemšanās iespējas Latvijai

Spānijas problēmu pozitīvs risinājums būs netieši labvēlīgs Latvijai - jo mazāks stress eirozonas finanšu tirgos, jo lētākas aizņemšanās iespējas un parāda apkalpošana būs Latvijas valdībai, uzņēmējiem un iedzīvotājiem, atzina Swedbank vecākais ekonomists Dainis Stikuts.

Jau ziņots, ka eirozonas ministri nedēļas nogalē vienojās piešķirt Spānijai līdz 100 miljardu eiro (70 miljardu latu) aizdevumu, lai tās bankas varētu segt zaudējumus.

"Cerams, ka ar šo palīdzību Spāņu banku sistēmai būs līdzēts, jo to problēmas lielā mērā bija saistītas ar pašas Spānijas nekustamā īpašuma tirgus krīzi, nevis nepanesamu valdības parādu, kā, piemēram, Grieķijā," vērtēja Swedbank vecākais ekonomists.

Viņš atzīmēja, ka Spānijas valdības parāds ir ap 60% no iekšzemes kopprodukta (IKP), kas ir pat mazāks nekā Vācijai un Francijai. Ar šo eirozonas atbalsta soli tiktu atjaunota uzticība Spānijas bankām, un valdība varētu vairāk koncentrēties uz budžeta deficīta samazināšanu, kas šogad varētu būt ap 6% no IKP, vērtēja Stikuts.

Kā ziņots, Spānija piekritusi oficiāli lūgt eirozonas finanšu atbalstu.

Spānija problēmās nokļuvušo banku atbalstam saņems aizdevumu līdz 100 miljardiem eiro (70 miljardiem latu). Palīdzība tiks sniegta Spānijas finanšu sistēmai, nevis ekonomikai kopumā.

Spānijas premjerministrs Marjano Rahojs svētdien vērtēja, ka eirozonas vienošanās par palīdzības aizdevuma piešķiršanu grūtībās nonākušajām Spānijas bankām stiprinās "eiro uzticamību".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses