Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Melngailis nepretendēšot uz "jaunās" vai "vecās" Parex vadīšanu

Pašreizējais _Parex bankas _valdes priekšsēdētājs Nils Melngailis pēc bankas sadalīšanas nepretendēšot uz jaunās vai vecās bankas vadīšanu, jo, viņaprāt, ir daudz citu cilvēku, kas šos amatus var ieņemt. Tomēr viņš solīja turpināt strādāt pie restrukturizācijas plāna realizācijas.

Trešdien LTV raidījumā Kas notiek Latvijā? viņš gan skaidri neatbildēja, ko darīs, ja šāds piedāvājums tiks izteikts.

Kā norādīja N.Melngailis, brīdī, kad viņš stājās šajā amatā - 2008.gada nogalē -, viņš nezināja, uz cik ilgu laiku tas  būs, un tobrīd pats galvenais mērķis bija stabilizēt situāciju bankā. Viņaprāt, to ir izdevies panākt - ir stabila kreditoru situācija, Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka kļuvusi par akcionāru, likviditāte ir krietni labāka nekā tobrīd. Banka ir pati par sevi stabila, teica N.Melngailis.

Bankas sadalīšanu viņš esot uzstādījis kā mērķi, un viņš esot gatavs turpināt palīdzēt līdz brīdim, kamēr tas tiek atrisināts.

"Tas, ko esmu pateicis, ir tas, ka es nepretendēju uz kādu no šīs daļas vadībām," raidījumā uz jautājumu par savu turpmāko nākotni Parex bankā teica N.Melngailis. Viņaprāt, ka ir daudzi cilvēki, kas šos amatus varētu ieņemt, arī no esošās vadības. "Es domāju, ka es neesmu vajadzīgs šajā situācijā."

Ekonomikas ministrs Artis Kampars (JL) teica, ka konkrēti uzvārdi vēl nav analizēti.

Runājot par bijušo Parex akcionāru lomu un iespējām iesaistīties bankas darbībā pēc tās sadalīšanas, Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) pārstāvis Jānis Placis norādīja, ka viņiem būtu grūti saņemt atļauju iegūt būtisku līdzdalību kaut vai sabojātās reputācijas dēļ.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses