Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Norēķinu kartes ar "Citadele" vārdu ieviesīs pakāpeniski; sākumā vēl izsniegs ar "Parex" zīmolu

Norēķinu kartes ar "Parex bankas" restrukturizācijā izveidotās jaunās bankas "Citadele" vārdu ieviesīs pakāpeniski un sākumposmā kartes vēl izsniegs ar "Parex bankas" zīmolu, teikts "Parex bankas" valdes priekšsēdētāja Nila Melngaiļa un bankas "Citadele" valdes priekšsēdētāja Jura Jākobsona vēstulē bankas klientiem.

Banku vadītāji informē, ka pēc "Parex bankas" sadalīšanas bankas emitētās maksājumu kartes turpinās darboties tāpat kā līdz šim, proti, līdz to derīguma termiņa beigām, kas norādīts uz kartes.

Lai ekonomētu līdzekļus, reizē ar jaunu maksājumu karšu dizainu tiks organizēta pāreja uz augstākas kvalitātes maksājumu karšu čipu drošības standartu, tāpēc bankas "Citadele" maksājumu kartes tiks ieviestas pakāpeniski līdz gada beigām un sākumposmā, klientiem apmainot nozaudētās vai izsniedzot jaunas maksājumu kartes, tā būs ar "Parex bankas" logotipu.

Banka "Citadele" no "Parex bankas" pārņems arī sadarbību ar "American Express", kļūstot par vienīgo partneri Latvijā un Lietuvā, kam ir tiesības emitēt "American Express" kredītkartes.

"American Express" kredītkartes ar bankas "Citadele" zīmolu tiks izsniegtas no šā gada 1.decembra.

Banka "Citadele" darbu sāks 1.augustā.

Valdība 23.martā pieņēma lēmumu par "Parex bankas" restrukturizācijas modeli, nodalot daļu aktīvu jaunā bankā. Šo modeli atbilstoši Eiropas Komisijas noteiktajām vadlīnijām valdībai rekomendēja īstenot piesaistītais starptautiskais finanšu konsultants "Nomura International plc", jo tam esot būtiskas priekšrocības attiecībā uz valsts noguldījumu atgūšanu un bankas klientu interesēm. Atbilstoši restrukturizācijas modelim no "Parex bankas" tiek izdalīta daļa aktīvu un veidota jauna banka - "Citadele".

"Parex banka", kas tobrīd bija otrā lielākā Latvijas banka, 2008.gada rudenī vērsās pēc valdības palīdzības, lai izvairītos no finanšu problēmām, kuras bankai draudēja rasties pasaules finanšu krīzes dēļ. Lai atbalstītu banku, valdība 2008.gada 8.novembrī pieņēma lēmumu kļūt par "Parex bankas" kontrolpaketes īpašnieci, iegūstot 51% bankas akciju. Savukārt 3.decembrī valdība ārkārtas sēdē jau nolēma pārņemt 84,83% "Parex bankas" akciju, papildus jau iepriekš pārņemtajam 51% bankas akciju iegūstot arī bankas līdzšinējiem lielākajiem akcionāriem Valērijam Karginam un Viktoram Krasovickim atlikušos 34% akciju.

Patlaban "Parex bankas" 76,6% akciju īpašnieks ir Privatizācijas aģentūra, bet 19,7% - Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses