Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Norvik banka pārņem SIA Ziemeļu nafta kustamo mantu savā valdījumā

AS Norvik banka savā valdījumā pārņēmusi SIA Ziemeļu nafta kustamo mantu, portālu Diena.lv informēja bankas pārstāve Valda Ķipāne.

Bankas pārstāve norādīja, ka, pamatojoties uz 2011.gada 26.oktobrī Uzņēmumu reģistrā iesniegto paziņojumu par komercķīlas tiesību izlietošanu, banka pārņem visu SIA Ziemeļu nafta, SIA Z nafta un SIA Ziemeļu degviela uzņēmumu kustamo mantu.

Norvik bankas pārstāve skaidroja, ka SIA Ziemeļu nafta saistības ir nodrošinātas ar komercķīlu par labu bankai uz visu SIA Ziemeļu nafta, SIA Z nafta un SIA Ziemeļu degviela piederošo mantu kā lietu kopību uz ieķīlāšanas brīdi, kā arī tās nākamajām sastāvdaļām.

Banka bija spiesta pārņemt komercķīlu, jo SIA Ziemeļu nafta beidzās līgums ar banku 21.septembrī. SIA Ziemeļu nafta neatmaksāja bankai kredītu, kā arī nevēlējās pagarināt līgumu, kaut arī banka piedāvāja atvieglotus nosacījumus.

Pretēji Zemesgrāmatā noteiktajam aizliegumam reģistrēt nodrošinātos prasījumus, SIA Ziemeļu nafta, SIA Z nafta un SIA Ziemeļu degviela pēdējo nedēļu laikā Zemesgrāmatā ir reģistrētas iepriekš bankai neuzrādītas saistības par vairāk kā 500 miljoniem latu, un banka uzskata, ka tās, iespējams, ir fiktīvas.

Banka ir vērsusies Ekonomikas policijā par šo krāpniecisko un prettiesisko darbību, kas veikta ar nolūku izvairīties no kredītu atmaksas bankai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses