Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Novērots klientu aktivitātes pieaugums pēc viesabonēšanas tarifu samazināšanas

Sakaru operatori novērojuši klientu aktivitātes pieaugumu pēc viesabonēšanas tarifu samazināšanas.

Pēc balss sakaru viesabonēšanas tarifu samazināšanas un griestu noteikšanas datu pārraides tarifiem Eiropas Savienības (ES) valstīs vismaz divi Latvijas mobilo sakaru operatori - Bite Latvija un Tele2 - pamanījuši savu klientu aktivitātes pieaugumu ārzemēs.

Bite Latvija šovasar konstatējusi 20%-50% pieaugumu savu klientu zvanos ārzemēs, salīdzinot ar 2011.gada vasaru, informē Bites vadītājs Freds Renčaks.

Renčaks pieaugumu apzīmēja kā "būtisku", taču piebilda - tas daļēji izskaidrojams ar Bite Latvija klientu skaita pieaugumu, kā rezultātā proporcionāli lielāks klientu skaits izmanto viesabonēšanas pakalpojumus, par kuriem ārzemju partneri atskaitās Bitei.

Bite Latvija klientu skaits 2012.gada pirmajā ceturksnī sasniedza 421 000, kas ir par 18% vairāk nekā pērn pirmajā ceturksnī.

Vislielākais viesabonēšanas pakalpojumu lietošanas pieaugums konstatēts tirgus segmentā, kas izmanto priekšapmaksas pakalpojumus. Viesabonēšana izmantota gan ES valstīs, gan Krievijā, skaidroja Renčaks.

Savukārt Tele2 dati liecina, ka šī gada pirmajos piecos mēnešos viesabonēšanas pakalpojumu patēriņš palielinājies par 10%, salīdzinot ar šo pašu periodu pērn, informē Tele2 sabiedrisko attiecību konsultante Egita Māliņa.

"Visbūtiskāk viesabonēšanas pakalpojumu patēriņš pieaudzis Norvēģijā - par 65%. Arī šogad viesabonēšanas pakalpojumi visvairāk ir izmantoti Igaunijā, Lielbritānijā, Lietuvā, Vācijā un Zviedrijā," teikts Tele2 paziņojumā medijiem.

"Iedzīvotāji ceļojot aizvien biežāk ņem līdzi ne vien ierasto mobilo telefonu, bet arī planšetdatoru, lai vēl ērtāk apskatītu kartes, plānotu ceļojumu un lasītu jaunākās ziņas, e-pastus, kā arī lietotu sociālos tīklus. Ņemot vērā šo tendenci un datu pārraides cenu pakāpenisku samazināšanos, vislielākais lēciens viesabonēšanā sagaidāms tieši datu pakalpojumu jomā," teica Tele2 komercdirektors Jānis Spoģis. Viņš norādīja uz jauniem datu pārraides tarifu griestiem ES valstīs kā iemeslu šādai prognozei.

No šā gada 1.jūlija spēkā ir jaunie Eiropas Parlamenta apstiprinātie viesabonēšanas tarifi, kuri paredz zemākus cenu griestus tādiem viesabonēšanas pakalpojumiem kā zvani, īsziņas un datu pārraide. Spoģis atgādināja, ka Tele2 cenšoties piedāvāt zemākus tarifus, nekā nosaka ES griesti, īpaši, ja ceļotāji ES valstīs izmanto kādu no Tele2 grupas operatoriem.

Savukārt Bite pamanījusi par 5% lielāku ienākošo viesabonēšanas pakalpojumu lietošanas apjomu, salīdzinot ar 2011.gadu. Renčaks uzskata, ka tas saistīts ar lielāku ārzemju tūristu pieplūdumu Latvijā un ar zemākiem tarifiem, kurus Bite un citi operatori piemēro viesabonentiem savos tīklos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses