Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

papildināta - Ryanair par trešdaļu samazinās reisu skaitu no Rīgas

Īrijas zemo cenu lidsabiedrība Ryanair pēc lidostas drošības nodevu paaugstināšanas reisu skaitu no lidostas Rīga samazinās par 30%, liecina biznesa portāla Nozare.lv rīcībā esošā informācija.

No nākamā gada tiks slēgti reisi uz Lielbritānijas pilsētu Bristoli, Vācijas pilsētu Brēmeni un Somijas pilsētu Tamperi, savukārt lidojumu skaits tiks samazināts uz astoņiem gala mērķiem, tai skaitā uz Lielbritānijas galvaspilsētu Londonu, Itālijas pilsētu Milānu un Romu un Beļģijas galvaspilsētu Briseli, preses konferencē paziņoja Ryanair pārstāvji. Kopumā nākamajā gadā no Rīgas lidostas būs par 42 lidojumiem nedēļā mazāk.

Ryanair aprēķinājis, ka lidojumos no un uz Rīgu zaudēti tiks 300 000 tūristu, 300 darba vietu gan lidsabiedrībā, gan tūrisma sektorā kopumā un aptuveni 30 miljoni eiro jeb 21 miljona latu ienākumi no tūrisma nozares.

Par reisu slēgšanu lidsabiedrība informējusi arī satiksmes ministru Aivi Roni.

Ryanair pārstāvji norādīja uz nodevu paaugstināšanas postošo ietekmi uz pasažieru plūsmu Lielbritānijā, Vācijā un Īrijā. Cenu izmaiņas esot ļoti jūtīga lieta, un lidsabiedrība nevēlas maksāt Latvijas valdībai augstās ceļošanas nodevas.

Ryanair arī norādīja, ka Beļģijā un Nīderlandē nodevas atceltas, kad valdība izpētīja nodevu postošo ietekmi uz tūrisma nozari un nodarbinātību.

Tagad vairs aktuāls arī nesot projekts veidot Ryanair bāzi Rīgā.

Lidostā Rīga skaidroja, ka tā ir saņēmusi informāciju, ka aviokompānija Ryanair saistībā ar drošības maksas ieviešanu nākamgad plāno samazināt reisu skaitu no un uz Rīgu. Pagaidām lidosta precīzāku informāciju vēl nav saņēmusi par konkrētu lidojumu samazinājumu. "Protams, tas ietekmēs pasažieru ceļošanas iespējas - tās būs ierobežotākas," uzsver lidostā.

Pagaidām lidostai neesot informācijas, ka citas aviosabiedrības plānotu līdzīgi rīkoties.

Jau ziņots, ka valdība oktobrī akceptēja lidostas Rīga piedāvātās drošības maksas, tādējādi nosakot, ka par katru pasažieri jāmaksā no 6,5 eiro (4,54 latiem) līdz 7 eiro (4,89 latiem).

Iepriekš Satiksmes ministrijā norādīja, ka šādas maksa ir adekvāta visiem tiem nepieciešamajiem drošības pasākumiem, kuri obligāti jānodrošina lidostai.

Starptautiskās lidostas Rīga piedāvātās un valdības apstiprinātās drošības maksas ir normāla prakse visā pasaulē, biznesa portālam Nozare.lv pastāstīja arī aptaujātie tūrisma nozares pārstāvji.

Valdības apstiprinātie noteikumi stājas spēkā 2012.gada 1.janvārī, vienlaikus tajos noteikts, ka no drošības maksas ir atbrīvoti pasažieri, kuri iegādājušies aviobiļetes līdz noteikumu spēkā stāšanās brīdim.

Iepriekš drošības nodeva lidostā nebija noteikta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses