Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Pārdodot Valmieras pienu, Šķēlem pietuvinātais Inpo7 pērn nopelnījis 5,8 miljonus

Ar ekspremjera Andra Šķēles ģimeni saistītā SIA Inpo 7 pērnā gada peļņa bijusi 5,8 miljoni latu pēc nodokļu nomaksas, atsaucoties uz Lursoft datiem, raksta Db.lv.

Privāto aktīvu pārvaldes (PAP) pārstāvis Juris Pētersons komentē: «Kā jau Privāto aktīvu pārvaldes paziņojumā minēts, viens no pagājušajā gadā realizētajiem ieguldījumiem PAP grupas ietvaros bija PAP piederošo AS Valmieras piens akciju pārdošana un grupas darbības rezultātā izveidojusies peļņa.»

Jāatgādina, ka ar ekspremjera ģimeni saistītā Valmieras piena 91,89 % akciju tika pārdoti pērnā gada rudenī un tās iegādājās Krievijas investors un uzņēmējs Jevgēņijs Varovs.

PAP kā finanšu investors tobrīd pauda gandarījumu par sasniegto. «Neskatoties uz sarežģīto situāciju piena tirgū Latvijā, Valmieras piens nostiprinājis savas pozīcijas, un pelnīti ierindojas vadošajā trijniekā nozarē. Situācija tirgū joprojām ir sarežģīta, pārstrādes jaudu konsolidācija tā arī nav notikusi, tādēļ jauna investora piesaiste ir vērtējama kā pozitīvs signāls, it sevišķi domājot par eksporta tirgiem,» teikts PAP paziņojumā.

Db jau ziņoja, ka pēc nonākšanas Krievijas investora rokās un Konkurences padomes izvērtējuma Valmieras piens apvienojās ar AS Rīgas Piena kombinātu, kura lielākais īpašnieks Krievijas uzņēmējs Andrejs Beshmeļņickis uzņēmumā iegulda daudzmiljonu investīcijas. Apvienotais uzņēmums Food Union plāno būtiski palielināt eksportu uz Krieviju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses