Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Parex banka un Privatizācijas aģentūra vēršas tiesā pret Karginu un Krasovicki

Piektdien Parex banka un Privatizācijas aģentūra ir vērsušās tiesā pret bankas bijušajiem akcionāriem Valēriju Karginu un Viktoru Krasovicki, prasot viņiem atlīdzināt Privatizācijas aģentūrai nodarītos zaudējumus. Kopējā prasības summa sasniedz 99,5 miljonus latu, portālu Diena.lv informēja Privatizācijas aģentūras pārstāvis Guntis Kārkliņš.

Prasība paredz piedzīt vairāk nekā 12 miljonu latu apmērā zaudējumus, kā arī 82,7 miljonu latu kompensāciju par labu Parex bankai  un līgumsodu 4,5 miljonu latu apmērā.

No bankas un tās pašreizējā lielākā akcionāra Privatizācijas aģentūras puses izvērtējot 2008.gada 10.novembrī noslēgtā Ieguldījuma līguma izpildi, kas bija pamats bankas pārņemšanai, konstatēts, ka vairāki pārdevēju - V.Kargina un V.Krasovicka - sniegtie apliecinājumi un garantijas nav bijušas precīzas un patiesas.

Celtās prasības ietvaros abas prasītājas vēršas pret V.Karginu un V.Krasovicki arī par kompensācijas un ar to saistītā līgumsoda piedziņu saistībā ar 2008.gada 10.novembrī noslēgtajā Ieguldījuma līgumā paredzēto V.Kargina un V.Krasovicka atbildību par nepatiesas informācijas sniegšanu par faktisko situāciju bankā šī līguma slēgšanas brīdī.

Banka konstatējusi, ka faktiskie zaudējumi, kas bija jāatzīst bankas bilancē uz 31.10.2008., bija vismaz par 82 miljonu latu lielāki.

Šādi secinājumi izriet no veiktās juridiskās un finanšu izpētes un apstākļu detalizētas analīzes, ko Privatizācijas aģentūras uzdevumā ir veikuši piesaistītie finanšu un juridiskie eksperti - auditorfirma PricewaterhouseCoopers un zvērinātu advokātu birojs Eversheds Bitāns.

Jau ziņots, ka 2010.gada 30.jūlijā Parex banka vērsās tiesā pret bankas bijušajiem valdes locekļiem V.Karginu un V.Krasovicki, prasot viņiem atlīdzināt savas darbības laikā bankai nodarītos zaudējumus. Vēlāk prasība tika papildināta. Šobrīd kopējais prasības apmērs pārsniedz 65 miljonus latu. Līdz ar to kopējais prasību apjoms pret bijušajiem Parex bankas valdes locekļiem un akcionāriem V.Karginu un V.Krasovicki, ko tiesā ir pieteikuši Parex banka un Privatizācijas aģentūra, pārsniedz 164 miljonus latu.

Valsts Parex bankas kapitāldaļas no V.Kargina un V.Krasovicka pārņēma 2008.gada 5.decembrī. Šobrīd Parex bankas 83,07% akciju īpašnieks ir Privatizācijas aģentūra, bet 13,61% akciju pieder Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses