Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +13 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Parex izmēģina bankas sadalīšanu

Tupinot gatavoties Ministru kabineta apstiprinātajā Parex bankas restrukturizācijas plānā paredzētajai bankas sadalīšanai, Parex banka sestdien veikusi pirmo operacionālās sadalīšanas mēģinājumu, lai testa vidē pārbaudītu IT un citu sistēmu migrāciju, veidojot jauno banku un risinājuma banku.

Sadalīšanas mēģinājums veikts, lai praksē pārbaudītu bankas operacionālās sadalīšanas plānu, kā arī konstatētu nepieciešamos sadalīšanas procesa pilnveidojumus un uzlabojumus. Pirmajā mēģinājumā lielākā uzmanība tika pievērsta informācijas sistēmu migrācijai.

Ministru kabinets šī gada 23.martā apstiprināja Parex bankas restrukturizācijas plānu, bet 1.jūnijā valdība pieņēma lēmumu par jaunas bankas izveidi. Parex bankas valsts kapitāldaļu īpašnieks VAS „Privatizācijas Aģentūra” pašlaik gatavo nepieciešamo dokumentāciju jaunas bankas dibināšanai, lai to iesniegtu Finanšu un kapitāla tirgus komisijā, kurai jāpieņem lēmums par bankas licences izsniegšanu. Pēc šī lēmuma dokumentācija tiks iesniegta Uzņēmumu reģistrā, kas pieņems lēmumu par jaunās bankas reģistrēšanu Komercreģistrā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses