Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pēc aizdomu izskanēšanas Swedbank akciju vērtība turpina lejupslīdi

Baltijas tirgus līderes Swedbank akciju vērtība ceturtdien samazinājusies vēl par 7,2% salīdzinājumā ar trešdienu, bet trešdien kritums bija divtik liels - 14% -, kas ieskicē lielāko akciju vērtības sarukumu vienas dienas ietvaros kopš finanšu krīzes, vēsta Reuters. Notikušais saistāms ar nupat izskanējušām aizdomām, ka Swedbank varētu būt saistīta ar naudas atmazgāšanas skandāla skartās Danske Bank klientiem, par ko ceturtdien vēstīja arī laikraksts Diena.

Šobrīd Swedbank akcija maksā 169 Zviedrijas kronas jeb aptuveni 15,9 eiro. Vienlaikus pārējām Zviedrijas tirgū strādājošajām bankām akciju cenas kritums ir krietni mazāk dramatisks, piemēram, SEB par 2,3% un Handelsbanken par 0,05%. Par aptuveni 2% kritusies arī Nordea akciju cena. 

Pēc aizdomu izskanēšanas Swedbank vadītāja Birgite Bonnesena gan uzsvēra, ka jūtas pārliecināta par bankas gadu gaitā izstrādātajām drošības sistēmām un ka banka ziņojusi par visām bankas uzmanības lokā nonākušajām aizdomīgajām aktivitātēm, tomēr neizslēdza, ka kāds aizdomīgs pārskaitījums varētu būt palicis nepamanīts.

ASV investīciju banka Morgan Stanley gan pauda, ka Swedbank šobrīd sniegtie skaidrojumi un garantijas neesot pietiekami pārliecinošas, lai būtu pamats domāt par strauju bankas akciju cenas stabilizēšanos un atgriešanos iepriekšējā līmenī.

Diena jau vēstīja, ka trešdien publiskota informācija par izmeklēšanu, kas ilga gandrīz pusgadu un kuras pamatā ir noplūdināta starpbanku pārskaitījumu datu bāze, kuru avots atstāja kādā Rīgas pakomātā. Žurnālisti atlasījuši 50 Swedbank klientu, kuru darbība atbilst vairākiem "sarkanajiem karogiem" jeb aizdomas raisošām pazīmēm.

Top komentāri

Kas kopīgs
K
mušai ar banku? Abas var nosist ar avīzi... Vajag tikai palaist baumas, par to korumpēti žurnālisti, ja labi iešķiņķo, parūpēsies?
melnais humors
m
Lai slīd. Man vienalga. Visas bankas ir sliktas, ļaunas un nelietīgas.
Es
E
Jātinās prom no šīs bankas jo nav dūmi bez uguns
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses