Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 8. jūnijs
Mundra, Frīda, Frīdis

Pērn Latvijas Gāze guvusi 25,7 mlj. latu lielu neto peļņu

Akciju sabiedrība Latvijas Gāze (LG)_ 2011.gadu beidza ar 25,7 miljoniem latu lielu neto peļņu, kas bija par 0,1 milj. latu jeb 0,4% mazāka nekā 2010.gadā sasniegtā, portālu Diena.lv_ informēja LG pārstāvis Vinsents Makaris.

Neto rentabilitāte 2011.gadā un 2010. gadā bija 7,3%.

LG pērn 12 mēnešos patērētājiem pārdeva 1,56 miljrd.m3 dabasgāzes. Salīdzinājumā ar attiecīgo 2010. gada periodu, dabasgāzes realizācija ir samazinājusies par 13 %.

Dabasgāzes tirdzniecības apjomu samazinājums saistīts ar salīdzinoši augsto gaisa temperatūru 2011.gada 4.ceturksnī, kā arī ar siltumapgādes uzņēmumu investīcijām atjaunojamo energoresursu izmantošanā un daļēju fosilā kurināmā aizstāšanu ar šķeldu. Jau vairākus gadus Latvijai noteiktās dabasgāzes iepirkuma cenas ir sasniegušas Eiropas valstu dabasgāzes tirgus līmeni un 2011.gadā tās ietekmēja vairs tikai naftas produktu kotāciju izmaiņas biržā, valūtu vērtības attiecības un gāzes piegādes plūsmas.

Gāzes iesūknēšanas sezona Inčukalna pazemes gāzes krātuvē tika uzsākta 2011. gada 26. aprīlī un tika pabeigta 2011. gada 18.oktobrī, iesūknēšanas sezonas beigās sasniedzot aktīvās gāzes apjomu 2,3 miljrd.m3.

2011.gadā LG lietotājiem pārdeva dabasgāzi un sniedza pakalpojumus par 353 miljonu latu apmērā, kas būtiski neatšķirās no 2010.gada neto apgrozījuma.

Neto apgrozījuma struktūras izmaiņas saistītas ar dabasgāzes realizācijas apjoma un dabasgāzes tirdzniecības cenas izmaiņām, kā arī ar Inčukalna pazemes gāzes krātuves izmantošanas efektivitātes paaugstināšanu.

Pērn LG investēja gāzapgādes sistēmas modernizācijā un jaunu pamatlīdzekļu izveidošanā 17 miljonus latu. 29% kopējo investīciju tika izlietoti maģistrālo gāzesvadu sistēmas modernizācijai, 39% - Inčukalna PGK ekspluatācijas drošības paaugstināšanai un iekārtu modernizācijai, bet 24% - sadales tīklu paplašināšanai un pamatlīdzekļu atjaunošanai. Kopējais gazificēto objektu skaits gada beigās sasniedza 442,6 tūkst.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses