Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

PR: SEB bankas jaunākā Progresīvā depozīta peļņa būs atkarīga no Ziemeļvalstu uzņēmumu darbības

Sākot ar šā gada 1. jūliju SEB banka ieguldītājiem piedāvā jaunāko Progresīvā depozīta piedāvājumu "Ziemeļvalstu eksports 2". Šī piedāvājuma potenciālo peļņu veidos 10 Ziemeļvalstu uzņēmumu akciju cenas vidējais pieaugums.

Šo Ziemeļvalstu uzņēmumu cenu izmaiņas tiek pārraudzītas ar indeksa starpniecību. Indeksā ietilpst šādi 10 Ziemeļvalstu uzņēmumi: Norsk Hydro ASA, Renewable energy Corp ASA, Seadrill Ltd, StatoilHydro ASA, Neste Oil, Outokumpu Oyj, Vestas Wind Systems A/S, Stora Enso Oyj, Svenska Cellulosa AB un SSAB Svenskt Stal AB. Līdz ar to sadalījumā pa valstīm investīciju rezultātu ietekmēs 30% Somijas, 40% Norvēģijas, 20% Zviedrijas un 10% Dānijas uzņēmumu.

SEB bankas strukturēto ieguldījumu darījumu vadītājs Aleksandrs Papenkovs: "Iestājoties ekonomikas lejupslīdei, ir kritusies patērētāju pirktspēja un līdz ar to samazinājušies arī eksporta apjomi, kā arī eksportējošo uzņēmumu akciju cenas. Tai pat laikā šī gada pirmajā pusē gan uzņēmumu darbības optimizācijas pasākumi, gan pasaules lielāko valstu valdības pasākumi ekonomikas stimulēšanā sāka dod pozitīvus signālus, un pēc dažādu analītiķu prognozēm pasaules lielāko valstu ekonomikas varētu sākt augšupeju jau šī gada beigās, kas nozīmēs arī eksporta pieaugumu. Ņemot vērā esošo akciju cenu zemo līmeni, ilgtermiņā līdz ar pakāpenisku globālo ekonomikas atveseļošanu, ir liela varbūtība, ka akciju cenas atradīsies daudz augstākos līmeņos."

Indeksā iekļautie 10 uzņēmumi pārstāv metālu ieguves un apstrādi, gāzes un naftas, mežrūpniecības un zaļas enerģijas ieguvi, kas arī pārstāv lielākās Ziemeļvalstu eksporta nozares.

Pieteikties Progresīvajam depozītam "Ziemeļvalstu eksports 2" ieguldītāji var līdz 21. augustam. Šī depozīta  termiņš ir 3 gadi, minimālā depozīta summa ir  100 eiro. Tāpat kā iepriekšējos Progresīvā depozīta piedāvājumos, arī šoreiz ieguldītāju pamatsumma ir 100% garantēta, savukārt ieguldītāju potenciālais peļņas apjoms ir atkarīgs no izvēlētās dalības apjoma. Riska prēmija, kas ir 5% no ieguldāmās summas, nodrošina lielāku dalības procentu indeksā. Veiksmīgas indeksa attīstības gadījumā lielāka dalība indeksā nodrošina arī lielākus peļņas procentus.

SEB grupa ir Ziemeļeiropas finanšu institūcija, kas sniedz bankas pakalpojumus 400 tūkstošiem uzņēmumu un institucionālo klientu un 5 miljoniem privātpersonu Skandināvijā, Baltijas valstīs, Vācijā, Polijā, Ukrainā, Krievijā un ir starptautiski pārstāvēta vēl 10 valstīs. SEB grupā strādā vairāk kā 20 000 darbinieku. Vairāk par SEB grupu: www.sebgroup.com.

Papildu informācijai:

Agnese Gribuste, SEB bankas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja – 67215521, 29149306

[email protected]

Vairāk par SEB grupu Latvijā: www.seb.lv

SEB bankas jaunākās ziņas mobilajā telefonā: www.seb.lv/wap

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses