Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Rīgas namu pārvaldniekā atklāta vērienīga finanšu mahinācija

Piektdien, 30.martā, SIA Rīgas namu pārvaldnieks (RNP) valdes priekšsēdētājs Ervins Straupe valdes vārdā vērsās Valsts policijas Kriminālpolicijas pārvaldes Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldē ar iesniegumu par iespējamu liela apjoma uzņēmuma līdzekļu zādzību. RNP vadībai ir aizdomas, ka pārvaldnieka Finanšu pārvaldes augsta ranga darbinieki no uzņēmuma kontiem vairākos maksājumos aizskaitījuši 247 000 latu, portālu Diena.lv informēja Rīgas domē.

Pirmdien plkst.16.00 preses brīfingā E.Straupe informēs par RNP darbinieku atklātu iespējamu liela mēroga finanšu mahināciju uzņēmumā.

Rīgas dome informēja, ka aizdomas par iespējamu līdzekļu zādzību no uzņēmuma radās, ieviešot jaunu finanšu līdzekļu plūsmas kontroles sistēmu, kā arī pateicoties RNP darbinieku vērībai.

"Konstatējot iespējamo grāmatvedības datu falsifikāciju, kurā iesaistīti augsta līmeņa finanšu darbinieki, tika veikts neformāls finanšu audits. Tā laikā aizdomas par zādzību apstiprinājās. Informāciju par sagrozītajiem grāmatvedības datiem un visiem iespējami iesaistītajiem darbiniekiem RNP valdes priekšsēdētājs iesniedza Valsts policijas Ekonomikas policijas darbiniekiem," teikts paziņojumā.

Pirmdien Valsts policijas Ekonomikas policijas darbinieki uz aizdomu pamata pēc Krimināllikuma 179. panta 3.daļas, par līdzekļu piesavināšanos lielā apmērā, aizturēja uzņēmuma Finanšu pārvaldes darbinieku.

Darbinieki, kuru līdzdalība grāmatvedības datu sagrozīšanā nav izslēgta, atstādināti no pienākumu veikšanas.

Detalizētāku informāciju par šo iespējamo noziegumu RNP nesniedz.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses