Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Saeimas komisija atbalsta 20 miljonu latu apropriāciju, ko ieguldīs Parex bankas pamatkapitālā

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija ceturtdien atbalstīja 20 miljonu latu apropriāciju, ko ieguldīs Parex bankas pamatkapitālā.

Kā komisijas sēdē apgalvoja Finanšu ministrijas pārstāvji, tā ir tikai "grāmatvediska operācija", kas neietekmēs valsts konsolidētā budžeta finansiālo deficītu.

Ekonomikas ministrijai uzdots par 20 000 000 latu palielināt Privatizācijas aģentūras pamatkapitālu, kura savukārt šo summu ieguldīs Parex bankas pamatkapitālā. Apropriācijas palielināšanas resursu avots ir uzkrātie procentu ieņēmumi no AS Parex bankas izvietotajiem termiņnoguldījumiem, kuri tiks saņemti virs valsts budžeta ieņēmumu plāna 2011.gadam. Tie pozitīvi ietekmēs valsts konsolidētā budžeta finansiālo deficītu pēc naudas plūsmas metodoloģijas. Savukārt pēc ESA95 metodoloģijas, ko aprēķinos izmanto Eiropas Komisija, ietekme uz valsts budžeta deficītu būs neitrāla, ņemot vērā, ka uzkrātie procentu ieņēmumi pilnā apjomā tiks novirzīti pamatkapitāla palielināšanai.

Atbildot uz deputātu jautājumiem, Valsts kases pārstāvis skaidroja, ka šā gada jūnijā Parex bankas pašu kapitāls bija 13 miljoni latu, bet pēc 2-3 mēnešiem tas varētu sasniegt bīstamo piecu miljonu eiro robežu, pēc kuras draud bankas licences zaudēšana. Pēc valdības uzdevuma Finanšu ministrija un Valsts kase meklē alternatīvus risinājumus, viens no kuriem varētu būt arī Parex bankas pārveidošana par nebanku iestādi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ūdens konflikti Eiropā

Sašutumu izsauc Eiropas Komisijas vilcināšanās pieņemt Ūdens iniciatīvu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses