Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Snoras banka Latvijā un Igaunijā sākusi piedāvāt hipotekāros kredītus

Ar pirmdienu, 14. novembri, Snoras banka fiziskām personām Latvijā un Igaunijā piedāvā mājokļa kredītus, ko pamato ar nekustamā īpašuma tirgus aktivizēšanos.

Šajos tirgos mēs esam jauns spēlētājs, tāpēc tuvākajos gados Baltijas valstu kaimiņvalstīs mēs rēķināmies ar mērenu mājokļa kredīta portfeļa pieaugumu," atzīmē Snoras banka Latvijas filiāles direktors Andrejs Surmačs.

Saskaņā ar Snoras banka Latvijas filiāles noteiktajiem mājokļa kredītu nosacījumiem maksimālā finansējumā summa sasniegs līdz 80% no ieķīlātā īpašuma vērtības. Minimālā summa, ko iedzīvotāji varēs aizņemties nekustamo īpašumu iegādei, ir 10,000 Ls (ap 49 000 litu), bet maksimālais aizdevuma termiņš - līdz 40 gadiem. Nepieciešamības gadījumā kredītmaksājumu varēs atlikt uz 12 mēnešiem, to būs iespējams atmaksāt pēc lineārā vai vienādā maksājuma grafika, tomēr klienta saistību apmērs nedrīkst būt lielāks par 40% no ienākumiem.

Snoras banka Igaunijas filiālē iedzīvotājiem būs iespēja saņemt aizdevumu mājokļa iegādei līdz 95% no ieķīlātā īpašuma vērtības, savukārt mazākā summa, kādu iedzīvotāji varēs aizņemties mājokļa iegādei, būs 10 000 eiro (34,528 litu). Pārējie nosacījumi mājokļa kredīta saņemšanai ir tādi paši kā Snoras banka Latvijas filiālē.

A. Surmačs skaidro, ka nekustamā īpašuma tirgus Lietuvā pakāpeniski atdzīvojas, tādēļ klienti kļuvuši aktīvāki aizņemoties līdzekļus mājokļa iegādei. Tikai šā gada trešajā ceturksnī, salīdzinot ar 2011. gada otro ceturksni, Snoras banka mājokļa kredītu portfelis pieauga par 12%. Tikai šā gada 10 mēnešu laikā, salīdzinot ar šo pašu periodu pērn, bankas izsniegto mājokļu kredītu portfelis palielinājies 2,5 reizes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses