Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Valdība piekrīt palielināt Parex bankas pamatkapitālu

Valdība otrdien piekrita, ka Privatizācijas aģentūra (PA) kā akcionārs palielina AS Parex bankas pamatkapitālu, žurnālistus informēja premjera pienākumu izpildītājs, tieslietu ministrs Aigars Štokenbergs (V).

Pamatkapitālu plānots palielināt par 20 miljoniem latu un, pēc ministra teiktā, tas neprasīs papildu budžeta līdzekļus, jo pamatkapitāla palielināšanai tiks izmantota daļa no uzkrātajiem procentiem par bankā izvietoto valsts termiņnoguldījumu.

"Gribam, lai banka turpināt darbību atbilstoši Finanšu un kapitāla tirgus komisijas nosacījumiem par kapitāla pietiekamību," pamatoja Štokenbergs.

Valdība atbalstīja arī attiecīgas izmaiņas PA statūtos.

Jau ziņots, ka Parex bankas valde sasaukusi akcionāru ārkārtas sapulci šā gada 26.augustā, kurā tiks lemts par pamatkapitāla palielināšanu par 20 miljoniem latu.

Saskaņā ar bankas 2010.gada pārskatu tās pamatkapitāls ir 271,227 miljoni latu, bet biržā NADDAQ OMX Riga publicētais paziņojums liecina, ka akcionāriem būs jālemj par pamatkapitāla palielināšanu līdz 291,227 miljoniem latu.

Akcionāru ārkārtas sapulce notiks 26.augustā plkst.10 Rīgā, Republikas laukumā 2a.

Kā ziņots, 2010.gada augustā notika Parex bankas labo aktīvu pārēja uz jaunizveidoto Citadele banku. Kopš tā brīža Parex banka darbojas kā risinājuma banka, kuras galvenais uzdevums ir valsts ieguldījumu maksimāla atgūšana noteiktajā termiņā. Izvirzītā mērķa sasniegšanai Parex bankas darbība vērsta uz aktīvu atgūšanu, efektīvu kredītu restrukturizāciju un pārņemto nekustamo īpašumu, kas kalpojuši kā kredītu nodrošinājums, pārvaldīšanu.

Saskaņā ar informāciju bankas mājaslapā 81,83% Parex bankas akciju pieder PA, 14,61% - Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankai, bet 3,56% - mazākuma akcionāriem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses