Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Gulbenes bānīša saglabāšanai un popularizēšani dibināts Bānīša Draugu klubs

Pērnā gada nogalē dibināta un reģistrēta jauna dzelzceļa entuziastu biedrība Bānīša Draugu klubs (BDK).

Jaunās biedrības mērķis ir apvienot visus dzelzceļa cienītājus un bānīša entuziastus, lai saglabātu Gulbenes – Alūksnes šaursliežu dzelzceļu kā raksturīgu Latvijas dzelzceļa vēstures liecību un veidotu uz tā bāzes atraktīvu muzejdzelzceļu. Kopīgi izzinot dzelzceļa transporta vēsturi un tradīcijas, biedrība veicinātu dzelzceļa vēstures pieminekļu un industriālā mantojuma saglabāšanu, kā arī rosinātu sabiedrības un it īpaši jaunatnes interesi par dzelzceļu, radot iespēju līdzdarboties dzelzceļa uzturēšanā un saglabāšanā, piedaloties gan ierastos ikdienas darbos, gan rīkojot kopīgus svētkus.

Šogad biedrība plāno aktīvi piedalīties Gulbenes – Alūksnes bānīša tvaika lokomotīves Gr-319 restaurācijas projektā, kā arī citos ritošā sastāva un eksponātu restaurācijas projektos, doties vairākos pieredzes apmaiņas braucienos uz citiem dzelzceļa vēstures objektiem un rīkot darba - atpūtas nometnes saviem biedriem. Lai veicinātu biedrības darbību un ideju apmaiņu, paredzēts rīkot arī regulāras tikšanās reizes.

BDK dibinājušas 13 privātpersonas, kas jau iepriekš izrādījušas savu atbalsta Bānīša saglabāšanā, piedalījušas dažādās šaursliežu dzelzceļa teritorijas uzkopšanas talkās un ēku, tehnikas restaurācijas projektos, bet gaidītas ir ne tikai personas, kas ikdienā strādā vai mācās dzelzceļa nozarē, bet arī tie, kam dzelzceļš ir hobijs, un visi interesenti, kuriem ir vēlme ar savu līdzdalību vai finansiāli atbalstīt un saglabāt Latvijas industriālo mantojumu.

Biedrības valdes locekļi min, ka viens no iemesliem BDK dibināšanai ir arī iespēja piedalīties dažādos Eiropas un Latvijas līmeņa projektos. Bez tam biedrībai ir lielākas juridiskās iespējas iesaistīties vēsturiski nozīmīgu eksponātu saglabāšanā un atjaunošanā, tajā skaitā arī tos pārņemot biedrības īpašumā, kas līdz ar to kļūst par visu biedru kopīpašumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses