Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Karginu ģimene atbrīvojas no īpašumiem

Atklātībā nonākot ziņām par prokuratūras, iespējams, gatavotām apsūdzībām bijušajiem _Parex bankas _saimniekiem Valērijam Karginam un Viktoram Krasovickim, Karginu ģimene atbrīvojusies no pāris dārgiem tās īpašumā oficiāli vēl bijušiem nekustamajiem īpašumiem, raksta Pietiek.com.

Šovasar prokuratūra plāno pabeigt izmeklēšanu kriminālprocesā par Parex bankas subordinētā kapitāla izcelsmi un Kargina un Krasovicka darbībām.

Šī kriminālprocesa pamatā ir banku uzrauga Finanšu un kapitāla tirgus komisijas iesniegums, kurā bija norādīts uz aizdomīgiem darījumiem, kurus saistībā ar Parex kapitālu īstenojuši abi bijušie valsts glābtās bankas īpašnieki vai viņu radinieki. Pagaidām Karginam un Krasovickim procesā piemērots liecinieku statuss.

Tikmēr Karginu ģimene sākusi atbrīvoties no tās pārstāvjiem Latvijā oficiāli piederošajiem īpašumiem: kā rāda Valsts vienotā datorizētā zemesgrāmata, šā gada 10. februārī nepazīstamā SIA Bulduru 17 no tikpat mazpazīstamās SIA Pluralis par 1,7 miljoniem latu iegādājusies 3847 kvadrātmetru zemesgabalu ar vairākām ēkām Jūrmalā, Bulduru prospektā 17. Savukārt 3895 kvadrātmetru zemesgabalu turpat blakus, Bulduru prospektā 19 SIA ar šādu pašu nosaukumu – Bulduru 19 – no SIA Adlera šajā pašā datumā iegādājusies par nedaudz lielāku summu – 1,94 miljoniem latu.

Formāli Karginu ģimenes locekļi šajos it kā nesaistītajos darījumos neparādās, taču patiesībā abu īpašumu faktiskais pārdevējs ir bijis Valērija Kargina dēls Rems. Kā rāda Lursoft datu bāze, gan SIA Adlera, gan SIA Pluralis oficiāli pieder 1982. gadā dzimušajam Remam Karginam.

Arī pircējs ir bijis viens un tas pats, lai gan nav skaidri zināms, kādas personas slēpjas aiz Krievijas uzņēmēju īpaši iecienītajā Kiprā reģistrētā uzņēmuma Lovanderg Investments Limited, kam pieder gan SIA Bulduru 17, gan SIA Bulduru 19. Abu uzņēmumu formālais vadītājs ir kāds līdz šim plašāk nezināms 1974. gadā dzimis Staņislavs Ļisičenko.

Kamēr Valērijs Kargins no gandrīz visiem saviem īpašumiem formāli šķīrās jau pirms vairākiem gadiem, Rems Kargins no tiem sācis atbrīvoties tieši pēdējā laikā. Vēl pērn saskaņā ar Pietiek.com ziņām Remam Karginam piederēja vairāk nekā četri desmiti īpašumu dažādās Latvijas vietās.

Uz Rema Kargina vārda joprojām reģistrēta iespaidīgā Karginu ģimenes villa Adlera, kas saskaņā ar zemesgrāmatu ziņām sastāv no „polifunkcionālas sabiedriskās ēkas”, „japāņu paviljona”, „tehniskā aprīkojuma ēkas” un trim atbalstmūriem. Kaut gan tā, kā ziņojuši mediji, jau pirms ilgāka laika izlikta pārdošanā, pircējs impozantajai būvei tā arī nav atradies.

Top komentāri

Nu, skataties gan...
N
Taisas begt! Vajadzetu atnemt pases un piespriest majas arestu. Ta bus, ka aizlaidisies lapas. Cita iemesla nav visu likt pardosana, ka klusam pazust!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses