Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Konkursā meklēs Spīķeru teritorijas labiekārtotājus

Izstrādāts tehniskais projekts Maskavas, Krasta un Turgeņeva ielu kvartāla degradētās teritorijas revitalizācija iun tuvākajā laikā plānots izsludināt konkursu projektu realizācijai.

Projekta kopējais mērķis ir nodrošināt Rīgas pilsētas degradētās teritorijas kvartālā starp Maskavas, Krasta un Turgeņeva ielām revitalizāciju saskaņā ar Rīgas centra un tā aizsardzības zonas teritorijas plānojumu, pārvēršot to par iedzīvotājiem un tūristiem publiski pieejamu kultūras, izglītības un atpūtas telpu.

Līdz 2014. gadam plānots nojaukt pagaidu un teritoriju degradējošās ēkas un nožogojumus, veicot teritorijas apzaļumošanu, nobruģējot ietves un riteņbraucēju celiņu, izbūvējot žogu, soliņus, atkritumu urnas, kā arī uzstādot teritorijas apgaismojumu, rekonstruēt un labiekārtot kvartāla starp Maskavas, Krasta un Turgeņeva ielām teritoriju, atjaunojot gājēju tuneli un tuneļa kāpnes aprīkojot ar estakādi, izveidot drošu un ērtu pieeju Daugavas krastmalai, kā arī rekonstruēt un labiekārtot Daugavas krastmalu posmā no Dzelzceļa tilta līdz Salu tiltam.

Tehniskā projekta izstrādes gaitā tika padziļināti pētīta projekta teritorija un precizēti veicamie darbi, kā arī  sagatavoti to detalizēti risinājumi.

Daugavas krastmalas posmā no Dzelzceļa tilta līdz Salu tiltam Krasta ielā un gar Daugavas krastu tiks uzstādītas jaunas norobežojošās tērauda margas, remontēta esošā norobežojošā Krasta ielas siena, kā arī izbūvēta jauna norobežojošā Krasta ielas siena, veikts Daugavas krasta aizsargdambja akmens daļu remonts, esošo granīta akmens pakāpienu atjaunošana un Gājēju tilta pār Pilsētas kanālu aprīkošana ar rampu, izbūvēts ietves betona bruģakmens segums, ārējais apgaismojums un lietuskanalizācijas sistēma.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pasts jāinformē apsaimniekotājam

Gan Rīgā, gan citur Latvijā daudzdzīvokļu māju pastkastītes mēdz atrasties kāpņu telpā, kuras ārdurvis ir aprīkotas ar kodu. Reizēm gadās, ka šī koda nezināšana kļūst par šķērsli pasta piegādei.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses