Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

KP atļauj SIA Astarte Nafta iegādāties četras SIA Viada degvielas stacijas

Konkurences padome (KP) pieņēmusi lēmumu atļaut SIA Astarte Nafta iegādāties četras SIA Viada degvielas uzpildes stacijas, kas atrodas Rojā, Aknīstē, Tukumā un pie autoceļa A9 Valgundes pagastā, portālu Diena.lv informēja Konkurences padomes pārstāve Inita Kabanova.

KP skaidroja, ka SIA Astarte Nafta līdz šim nav darbojusies nevienā no minētajām vietām, tādējādi darījuma rezultātā viens tirgus dalībnieks nomainīs otru, bet tirgus struktūra nemainīsies un attiecīgi netiks radīts kaitējums konkurencei.

SIA Astarte Nafta nodarbojas ar degvielas mazumtirdzniecību un vairumtirdzniecību, un pirms KP vērtētā darījuma tās īpašumā bija 15 degvielas uzpildes stacijas.

SIA Viada darbības veids ir degvielas mazumtirdzniecība. Pirms darījuma SIA Viada un tās saistītie uzņēmumi degvielas mazumtirdzniecību veica kopumā 19 degvielas uzpildes stacijās.

Darījums, kura ietvaros viens tirgus dalībnieks iegūst daļu cita tirgus dalībnieka aktīvu Konkurences likuma izpratnē tiek vērtēts kā apvienošanās, tādējādi, izpildoties likumā noteiktajiem kritērijiem, tam nepieciešama KP atļauja.

Apvienošanā KP jāvērtē, ja uzņēmumu kopējais apgrozījums iepriekšējā finanšu gadā ir bijis ne mazāks par 25 miljoniem latu vai arī to kopējā tirgus daļa konkrētajā tirgū pārsniedz 40 procentus.

Tā kā degvielas uzpildes stacija Aknīstē pilsētā un tās tuvākajā apkārtnē ir vienīgā, attiecīgi konkrētajā tirgū pārsniedzot 40% tirgus daļu, SIA Astarte Nafta un SIA Viada darījums bija jāvērtē KP.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses