Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pārsūdzēs tiesas lēmumu par Iecavnieku; uzņēmums turpina darbu

Tiesa nav izskatījusi lietu par bankrotējušās SIA Iecavnieks jaunā īpašnieka tiesību apstiprināšanu, rasta Bauskas Dzīve atsaucoties uz maksātnespējas administratori Ivita Baumani.

Patlaban tiek lemts par šī Daugavpils rajona tiesas lēmuma apstrīdēšanu apgabaltiesā, paskaidroja administratore. 4. jūnijā paziņotais tiesas lēmums pamatots ar to, ka šī lieta nav piekritīga lemšanai pēc Maksātnespējas likuma, ko I. Baumane uzskata par nepietiekamu pamatojumu, ja reiz kreditori pieņēmuši lēmumu par uzņēmuma bankrotu.

«Esam ļoti sarežģītā juridiskajā situācijā,» skaidro administratore, «Maksātnespējas likums, kas kopš 1996. gada grozīts vairākas reizes, paredz vienu, bet likumdevējs nav skaidri noteicis, kā rīkoties šajā situācijā. Civilprocesā var vadīties pēc citām normām un precedentiem. Patlaban strādājam pēc četriem Maksātnespējas likuma variantiem, tāpēc tiesa, iespējams, neizšķīrās pieņemt noteiktu lēmumu.»

Pēc martā un maijā tiesā uzklausītās informācijas par SIA Iecavnieks izsoles norisi tika gaidīts juridisks apstiprinājums bankrotējušās Iecavas novada ražotnes jaunā īpašnieka - izsolē uzvarējušās SIA Dēseles dzirnavas - tiesībām pārņemt uzņēmumu.

Līdz marta sēdei SIA Dēseles dzirnavas noteiktajā termiņā bija samaksājusi paredzēto izsoles maksu - aptuveni 1,46 miljonus latu, iepriekš informēja uzņēmuma valdes loceklis Aldis Vīksne, gan neatklājot, kas ir naudu piešķīrušais investors. Pašas SIA Dēseles dzirnavas rīcībā šādas naudas summas nebija, spriežot pēc pēdējo gadu finanšu rādītājiem un īpašumu saraksta.

Kā ziņots, Iecavnieku kā ražojošu uzņēmumu izsolīja 25. janvārī, kur citi tīkotāji - uzņēmumu patlaban kārtībā uzturošais SIA Vegetable Oil Group Latvia un galvenā kreditore Swedbank - pie solīšanas netika. Dēseles dzirnavas bija pirmtiesīgā pretendente, balstoties uz tai piederošu īpašumu Podziņas, kas atrodas līdzās bankrotējušās ražotnes zemei Iecavas novadā. Šādu iespēju paredz Maksātnespējas likuma nosacījumi par lauksaimniecības uzņēmumu bankrotu.

Firma Iecavnieku varēja iegūt par izsoles sākumcenu 1,62 miljoni latu. Dēseles dzirnavu darījums par Podziņu iegādi Iecavas novada domē reģistrēts pērn, 15. novembrī.

Bauskas Dzīve noskaidrojusi, ka ražotnē darbi rit ierastajā kārtībā, apsēti lauki, gan pārtraucot sadarbības līgumus ar citiem zemniekiem - eļļas linu audzētājiem. A. Vīksne laikrakstam iepriekš apstiprinājusi, ka plāno Iecavniekā turpināt līdzšinējo ražošanu. Uzņēmums ir viens no vadošajiem rapšu un eļļas linu audzētājiem, šo augu eļļu ražotājiem Baltijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses