Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Pēdējos gados atdzīvojusies Nometņu iela Āgenskalnā

Āgenskalnā, Nometņu ielā, jau esošajām biznesa nozarēm pēdējo divu gadu laikā strauji pievienojušās jaunās, kas ielai piešķir nebijušu šarmu un iespējas, raksta Db.lv.

Nometņu iela ir izveidojusies par vienu no Āgenskalna dzīvākajām ielām. Vairāk nekā pirms 100 gadiem šajā apkaimē rīkotas Rīgas garnizona vasaras nometnes, kā ietekmē ielai dots šāds nosaukums. Šobrīd Āgenskalna jeb tautā sauktā Āģīša galvenajā ielā mājvietu radušas kafejnīcas, saloni, vairākas frizētavas, par kurām vietējie saka - visas ir labas, ir arī pa kādai stiklinieka, šūšanas un kurpnieka darbnīcai. Nometņu ielā sastaptie uzņēmēji ir vienisprātis, ka, iespējams, jārīko plašāki ielas svētki, lai kļūtu vienotāki un atpazīstamāki.

Nometņu un Slokas ielas stūrī jau vairākus desmitus gadu darbojas veikals Ainas ziedi, tāds šajā vietā bijis jau Ulmaņlaikos. Ainas ziedu dibinātāja Maija Bērziņa atklāj, ka veikala izveidē ieguldīts titānisks darbs. Viņasprāt, svarīgi ir nemainīt darbības profilu un, ja klients ir apmierināts, tad noteikti atgriezīsies.

M. Bērziņa priecājas par blakus esošo konditoreju Ciemakukulis. Abas bodes - kūku un ziedu - viena otru lieliski papildina. Ciemakukuli pirms diviem gadiem izveidoja trīs domubiedri - Zanda Kozlovska, viņas mamma Dzintra Auziņa un Gatis Gasons.  Zanda atceras, ka sākotnēji nav bijusi doma par biznesu, bet gan vēlēšanās radīt vietu, kur būtu patīkami atnākt gan pašiem, gan draugiem. Zandai esot prieks par pērn rudenī netālu atvērto restorānu Fazenda, kas ielā ienesis jaunas vēsmas un licis sapurināties arī Ciemakukulim.

Viens no jaunpienācējiem Nometņu ielā ir beķereja Kūkdari, kas tikai pirms mēneša iekārtojusies ielas sākumposmā, netālu no Rīgas Sv. Trijādības pareizticīgo baznīcas. Beķereju izveidoja ģimenes uzņēmums SIA Liedags L, kam ir 20 gadu pieredze mazumtirdzniecībā un sabiedriskajā ēdināšanā Tūjā.

Arī Cafe Fazenda var uzskatīt par jaunienācēju - darbu tā sākusi pirms pusgada un jau paspējusi iemantot rīdzinieku atzinību. Īpaši pieprasītas esot biznesa pusdienas, ko rīko dažādu biroju, uzņēmumu un banku darbinieki. Nesen blakus kafejnīcai sākusi darboties lauku labumu - ogu, dārzeņu un dažādu zaļumu - tirdzniecības vieta, kas tīk arī kafejnīcas kaimiņiem.

«Šī iela ir ar nākotni. Tā pilnīgi sauc pēc atvērtām durvīm, liekas, ka vajag vēl un vēl. Publika ir jauni, radoši cilvēki,» Nometņu ielu raksturo mākslas salona CMYKI un māksla īpašniece, māksliniece Ilze Mežsarga-Krēziņa. Lai arī salons darbojas tikai kopš aprīļa, viņai esot sajūta, ka te pavadījusi visu mūžu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses