Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Pērn Senātā iesniegti 17 protesti par tiesu nolēmumiem maksātnespējas lietās

Pagājušajā gadā Augstākās tiesas Senātā iesniegti kopumā 17 protesti par tiesu nolēmumiem maksātnespējas lietās, un tas ir par 11 mazāk nekā 2010.gadā, informē Augstākās tiesas preses sekretāre Baiba Kataja.

Tostarp 12 protesti iesniegti par lēmumiem fizisko personu maksātnespējas lietās, bet pieci protesti - juridisko personu maksātnespējas lietās. Kopumā 14 lietās Senāts nolēmumu atcēlis pilnībā un nosūtījis jaunai izskatīšanai, vienā lietā atcelts lēmums, savukārt vēl divās - nolēmums atstāts negrozīts.

Saskaņā ar tiesas pārstāves sniegto informāciju visaktīvāk protestus pērn iesniedzis Senāta Civillietu departamenta priekšsēdētājs - viņš iesniedzis kopumā 10 protestus. Sešus protestus iesniedzis ģenerālprokurors, bet vienu - Augstākās tiesas priekšsēdētājs.

Pērn iesniegti arī četri protesti par tiesu lēmumiem ārpustiesas tiesiskās aizsardzības procesa lietās, un tas ir par sešiem mazāk nekā 2010.gadā. Divās lietās tiesas lēmums atcelts pilnīgi un jautājums nodots jaunai izskatīšanai, vienā gadījumā atstāts negrozīts lēmums, bet vēl vienā gadījumā kasācijas tiesvedība izbeigta.

2010.gadā Senātā tika iesniegti 28 protesti par tiesu nolēmumiem maksātnespējas lietās, tai skaitā 14 fizisko personu, un vēl 14 - juridisko personu maksātnespējas lietās. 2010.gadā 23 protestus iesniedza Senāta Civillietu departamenta priekšsēdētājs, trīs - ģenerālprokurors, bet divus - Augstākās tiesas priekšsēdētājs.

Likums paredz, ka Augstākās tiesas priekšsēdētājs, Senāta Civillietu departamenta priekšsēdētājs vai ģenerālprokurors var iesniegt protestu par spēkā stājušos tiesas nolēmumu, ja kopš tā spēkā stāšanās nav pagājuši vairāk nekā 10 gadi. Pamats protesta iesniegšanai par spēkā stājušos tiesas nolēmumu ir būtiski materiālo vai procesuālo tiesību normu pārkāpumi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Brauc pie kaimiņiem

Mūsu valstī tūrisma industrija atgūstas lēnāk nekā Igaunijā.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses