Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Prezentē jaunās RTU EEF ēkas projektu

Jau šogad sāksies iepirkuma procedūra par Rīgas Tehniskās universitātes Enerģētikas un elektronikas fakultātes (RTU EEF) jaunās ēkas būvniecības darbiem.


Arhitekts Ģirts Valeinis prezentēja teritorijas plānojumu, ģenerālplānu, un stāvu plānu kopskatus. Ēkas lietderīgā platība būs 7750 kvadrātmetru, un tajā paredzētas 250 telpas, starp tām divas lielas auditorijas un 480 kvadrātmetru liela ēdnīca, kurā notiks arī dažādi pasākumi.

Ģ. Valeinis projektā uz ēkas jumta paredzējis arī divus 5 kilovatu jaudīgus vēja ģeneratorus, saules kolektorus un foto voltāžas elementus. Pie ēkas paredzēts izvietot arī stabu ar laternu, kas dienā uzlādēs akumulatoru baterijas, bet naktī – izstaros gaismu.

«Pirmkārt vēlos uzsvērt jaunās ēkas atrašanās vietu, kas ļaus daudz efektīvāk izmantot gan auditorijas, gan laboratorijas kapacitāti, apvienojot EEF ar Elektronikas un telekomunikāciju fakultāti un nākotnē arī Datorzinātnes un informācijas tehnoloģijas fakultāti vienā kompleksā,” skaidrojis EEF dekāna vietnieks infrastruktūras attīstības jautājumos Aleksandrs Dolgicers.

Jaunajā ēkā atradīsies arī elektrisko mašīnu katedra, kura ilgus gadus atradās nepiemērotās telpās – jaunajās laboratorijās būs iespēja ne tikai apgūt esošās mašīnas, bet arī izmēģināt jaunas ģeneratoru un dzinēju konstrukcijas, kā arī tiks palaists darbā ilgi gaidītais vēju ģeneratoru izmēģinājuma stends. Durvis vērs arī jauna Ražošanas procesu automatizācijas laboratorija, kur jaunajiem speciālistiem būs pieejamas modernas automatizētas ražošanas iekārtas un Robotu tehnikas laboratorija.   

A. Dolgicers uzsver, ka rīdzinieki ikdienā pārvietojas, izmantojot tramvajus vai trolejbusus, proti, drošu un videi draudzīgu elektrotransportu, tādēļ, lai attīstītu elektrotransporta jomu nākotnē, jaunajā ēkā ieplānota liela Elektrotransporta laboratorija ar jaudīgu barošanu, spēcīgu dzesēšanu un izturīgām grīdām.

“Jaunā līmenī nonāks RTU Vides aizsardzības un siltuma sistēmu institūts – studentu rīcībā būs viss nepieciešamais, lai apgūtu modernas siltuma un vides monitoringa tehnoloģijas. Jaunajā laboratorijā būs gan cietā kurināmā, gan gāzes katli ar visu nepieciešamo, lai pilnībā novērtētu to darbību,” viņš skaidro. Paredzētas arī telpas ar brīvi pieejamiem datoriem, kur studenti varēs apsēsties un strādāt».

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses