Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Rungainis par mājokļiem: Rīga salīdzināma ar tārpu sagrauztu sēnes kātiņu

Jauno projektu attīstības perspektīvas dažs dēvē par «vājprātu», citi tomēr tās vērtē kā cerīgas, izriet no nekustamā īpašuma konferences diskusijas Jauno projektu spožums un posts, raksta db.lv.

Investīciju baņķiera Ģirta Rungaiņa, Prudentia partnera skats attiecībā uz nekustamo īpašumu jomu Latvijā ir piesardzīgs. Tam pamatā ir neiepriecinošā demogrāfiskā situācija rokrokā ar augstajiem emigrācijas rādītājiem, kā arī ne visai spožās ekonomikas izredzes. Maksātspējīga pieprasījuma Latvijā tikpat kā nav, atskaitot termiņuzturēšanās atļauju tīkotājus. Cilvēki vai nu jau ir nopirkuši īpašumu, vai arī ilgi vēl nevarēs tādu iegādāties, un daudzi negaida, bet jau tagad dodas uzlabot dzīves apstākļus ārpus valsts, viņš sacīja.

Nekustamā īpašuma fonds Latvijā ir ļoti liels. Daudzi īpašumi ir tur, kur neviens negrib dzīvot un arī nedzīvos, uzskata Ģ. Rungainis. Puslīdz «pieklājīga» vieta ir Rīga, taču patiesībā tā ir salīdzināma ar tārpu sagrauztu sēnes kātiņu. Apkārt mikrorajoni, pa vidu – centrs, vietējā «hārlema», jo, ja paskatās augstāk par pirmā stāva līmeni, centrā vismaz puse māju netiek izmantota.

Nekustamā īpašuma tirgus cikls ir vidēji 18.3 gadi, tagad jaunos projektu attīstīt zināmā mērā varot vērtēt kā vājprātu. Savukārt nekustamo īpašumu kompāniju pārstāvji nav tik pesimistiski noskaņoti. Redzu tikai vienu izteikti negatīvu faktoru – demogrāfisko situāciju, pauda Ralfs Jansons, ASV investīciju fondu grupas NCH nekustamā īpašuma attīstīšanas un pārvaldīšanas uzņēmuma SIA Domuss valdes priekšsēdētājs. Divi citi esot pozitīvi faktori un vēl divi ir uz jautājuma zīmes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pasts jāinformē apsaimniekotājam

Gan Rīgā, gan citur Latvijā daudzdzīvokļu māju pastkastītes mēdz atrasties kāpņu telpā, kuras ārdurvis ir aprīkotas ar kodu. Reizēm gadās, ka šī koda nezināšana kļūst par šķērsli pasta piegādei.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses