Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Salaspils iesūdzējusi Uni Būve par nepabeigtu remontu četrās skolās

Salaspils novada dome ir iesniegusi Rīgas apgabaltiesā prasības pieteikumu par līgumsoda piedziņu 1 211 058 latu apmērā pret pilnsabiedrību Uni Būve un tās biedriem - SIA _Uni San _un SIA Info būve, aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

Vienlaikus ar prasības celšanu Rīgas apgabaltiesa lēma par prasības nodrošinājumu, apķīlājot atbildētāja nekustamos īpašumus.

Saskaņā ar 2011.gada 8.februārī noslēgto līgumu pilnsabiedrība Uni Būve apņēmās veikt četru ēku siltināšanas darbus četru kalendāro mēnešu laikā - no 2011.gada 1.maija līdz 2011.gada 31.augustam. Četru izglītības ēku renovācija uzskatāma par nozīmīgāko pašvaldības plānoto projektu 2011.gadā, taču būvnieki jau sākotnēji ir izvirzījuši līgumā neparedzētas ultimatīvas prasības un nav izpildījuši nevienu no līgumā un papildu vienošanās noteiktajiem darbu posmiem, kā arī pieļāvuši izpildes termiņu kavējumus un darbu neizpildi.

Tāpēc pašvaldība vērsusies tiesā, lai piedzītu zaudējumus par projekta Kompleksi risinājumi siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšanai Salaspils novada pašvaldības izglītības iestāžu ēkās gaitā paredzēto darbu neizpildi un būtiskajiem kavējumiem.

Salaspils novada domes pārstāve Lolita Trukšāne uzsvēra, ka Salaspils novada dome jau kopš līguma slēgšanas brīža ir ievērojusi stingru finanšu disciplīnu un regulāri veikusi norēķinus ar ģenerāluzņēmēja biedru SIA Info Būve, turpretī būvuzņēmējs savas saistības nav pildījis.

Pašvaldībai kā pasūtītājam sadarbības turpināšana ar būvnieku, kurš pieļāvis tik būtiskus pārkāpumus, radīja pamatotas bažas par tā spēju vispār izpildīt līgumsaistības. 2011.gada 14.oktobrī Salaspils novada dome sasauca ārkārtas sēdi, kurā nolēma pārtraukt līgumu ar pilnsabiedrību Uni Būve.

Kā ziņots, projekta gaitā tika plānots veikt Salaspils 2.vidusskolas un trīs pirmsskolas izglītības iestāžu - Atvasīte, Ritenītis un Saulīte - energoefektivitātes paaugstināšanas darbus.

Uni Būve savas līgumā noteiktās saistības nav izpildījusi, un pērn mācību gada sākumā situācija ir izveidojusies kritiska - ēkām tecēja jumti, regulāras telpu nopludināšanas dēļ bojājās ēku konstrukcijas, dažas telpas tika slēgtas drošības apsvērumu dēļ. Ēdināšanas blokos demontēta vecā ventilācijas sistēma, bet jauna netika izbūvēta, kā rezultātā gan pirmskolas izglītības iestādēs, kurās tiek veikti vienkāršotās renovācijas būvdarbi, gan Salaspils 2.vidusskolā izglītošanas darbs bija būtiski apgrūtināts.

Pēc līguma pārtraukšanas ar Uni Būvi Salaspils novada dome nekavējoties izsludināja publiskā iepirkuma procedūru par visu četru izglītības iestāžu ēku sagatavošanu ziemas sezonai, iebūvēto būvmateriālu un konstrukciju apstrādi pret atmosfēras iedarbību un atsevišķu darbu pabeigšanu. Saskaņā ar Iepirkumu uzraudzības biroja informāciju iepirkuma rezultātā līgums noslēgts ar AS DHB, kas šos darbus uzņēmās paveikt par 119 637 latiem, neieskaitot pievienotās vērtības nodokli.

2010.gada nogalē Salaspils novada pašvaldība parakstīja līgumu ar Vides ministriju un SIA "Vides investīciju fonds" par Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta (KPFI) projektu Kompleksi risinājumi siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšanai četrās Salaspils novada pašvaldības izglītības iestāžu ēkās. Projekta attiecināmās izmaksas ir 1,21 miljons latu, no kuriem 750 000 latu sedz KPFI, bet 460 000 latu - pašvaldība. Atklātā konkursā pērn piedalījās četri pretendenti, bet par uzvarētāju atzīta Uni Būve, ar kuru 8. februārī tika noslēgts līgums par projektā paredzēto darbu veikšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Brauc pie kaimiņiem

Mūsu valstī tūrisma industrija atgūstas lēnāk nekā Igaunijā.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses