Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Uzdod sakārtot graustu Skaistkalnes ielā 17

Atsaucoties uz iedzīvotāju un Rīgas 47. vidusskolas vadības sūdzībām par grausta Skaistkalnes ielas 17 bīstamo stāvokli, pirmdien, 16. aprīlī, pie grausta sasaukta darba sanāksme visām iesaistītajām institūcijām un grausta īpašniekiem, kuri gan nebija ieradušies.

Divu lielāko īpašnieku, kuriem kopā pieder 22 no 39 dzīvokļiem šajā namā, neierašanos uz pēkšņi izsludināto sanāksmi Rīgas vicemērs Andris Ameriks nosauca par "nevēlēšanos uzsākt konstruktīvu dialogu un sakārtot savu īpašumu".

Lai novērstu apdraudējumu, kādu rada skolas tuvumā esošais nekustamais īpašums, Īpašuma departamentam uzdots sagatavot domes lēmumu par ēkas piespiedu sakārtošanu, lai jau 15. maijā jautājumu varētu skatīt domes sēdē.

Trīs stāvu ķieģeļu mūra dzīvojamā ēka, kas tiek klasificēts kā A kategorijas grausts, ir avārijas stāvoklī, rada apdraudējumu sabiedriskajai drošībai, jo atrodas netālu no vidusskolas, degradē pilsētas ainavu, kā arī teritorijā krājas sadzīves atkritumi.

"Īpašuma departamenta sertificēti būvinženieri apsekoja graustu, un secināja, ka ēkas tehniskie rādītāji attiecībā pret jaunu būvi dabas, klimatisko un laika faktoru ietekmē, kā arī cilvēku darbības dēļ ir pasliktinājušies vidēji līdz 70%, savukārt atsevišķu būvkonstrukciju bojājumi ir 100% un neatgriezeniski – tāda ir avārijas stāvoklī esošā jumta konstrukcija, inženierkomunikācijas, logu ailes, ieejas durvju bloki, ēkas aizsargapmales uc. Ēkas dzelzsbetona pamatu, ķieģeļu mūra ārsienu un iekšsienu, dzelzsbetona pārseguma konstrukciju un citu ēkas nesošo konstrukciju tehniskais stāvoklis vērtējams kā neapmierinošs un ēkas atjaunošana, izmantojot esošās konstrukcijas, nav iespējama. To būtu nepieciešams steidzami demontēt!" klātesošos informējis Īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs.

Situāciju sarežģī fakts, ka grausts ir dzīvojamā māja, kas sadalīta 39 dzīvokļu īpašumos, kas savukārt pieder 15 īpašniekiem.

Saskaņā ar likuma Par valsts un pašvaldību dzīvojamo māju privatizāciju katram dzīvokļa īpašniekam ir pienākums piedalīties daudzdzīvokļu mājas pārvaldīšanā un apsaimniekošanā, apvienojoties ar citiem mājas īpašniekiem dzīvokļu īpašnieku sabiedrībā vai slēdzot līgumu par kopīpašuma pārvaldīšanu un apsaimniekošanu. Tādējādi, dzīvokļu īpašnieki ir atbildīgi par īpašuma sakārtošanu.

Kā sanāksmē informēja dzīvokļu īpašnieki, 2007. gadā ēkas pārvaldīšanas un apsaimniekošanas tiesības tika nodotas dzīvokļu īpašnieku pilnvarotajai personai SIA K Holdings. Tā kā tā neveica nekādas darbības, lai ēku sakārtotu, ēkas apsaimniekošana tika pārtraukta, un notiek tiesvedība starp dzīvokļu īpašniekiem un sabiedrību ar ierobežotu atbildību K Holdings par apsaimniekošanas izdevumu piedziņu, apsaimniekošanas pienākuma nepildīšanu.

Pēc Īpašuma departamenta graustu sarakstā esošās informācijas, dažāda veida kopīpašumā atrodas 93 objekti. Pašvaldības un privātpersonu kopīpašumā atrodas divi grausti, fizisko un juridisko personu kopīpašumā 46 objekti, bet valsts un privātpersonu kopīpašumā četri grausti, kā arī 41 dzīvojamā māja, ar privatizētiem dzīvokļiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses