Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Huawei rēķinās, ka peļņa tuvākajos gados būs krietni zemāka par prognozēto

Ķīnas tehnoloģiju kompānijas Huawei dibinātājs Žeņs Dženfejs savu uzņēmumu pirmdien salīdzināja ar bojātu lidmašīnu un paziņoja, ka nākamo divu gadu laikā kompānijas ieņēmumi būs par 30 miljardiem ASV dolāru (26,6 miljardiem eiro) mazāki, nekā tika prognozēts iepriekš. Kompānija samazinās savu ražošanas jaudu, bet ASV rīcība uzņēmumu neapturēšot, Žeņs teica diskusijā Huawei galvenajā birojā Šeņdžeņā.

Viņš atzina, ka ieņēmumi nākamos divus gadus sasniegs 100 miljardus dolāru gadā pretstatā 105 miljardiem dolāru pērn. Februārī Žeņs paziņoja, ka Huawei mērķis šim gadam ir palielināt ieņēmumus līdz 125 miljardiem dolāru.

Maijā ASV iekļāva Huawei melnajā sarakstā, kas nozīmē, ka ASV kompānijām, kas veic piegādes šim Ķīnas uzņēmumam, ir jāsaņem ASV Tirdzniecības ministrijas apstiprinājums.

ASV amatpersonas apsūdz Ķīnas tehnoloģiju kompānijas, tostarp Huawei, par ekonomisko noslēpumu zādzību un kiberdrošības apdraudējumu, kas saistīts ar iespējamu darbošanos Ķīnā valdošās Komunistiskās partijas interesēs.

Ierobežojumus ASV noteikušas laikā, kad Huawei un citi konkurenti gatavojas 5G mobilo tīklu ieviešanai. Huawei 5G tehnoloģijās līdz šim bijis tirgus līderis.

Žeņs apgalvoja, ka Huawei aprīkojumā nav nekādu drošības caurumu, kas ļautu ikvienam tam piekļūt, un kompānija esot gatava noslēgt vienošanos ar jebkuru ieinteresēto valsti, lai apliecinātu, ka šādas slēptas piekļuves nav.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mainās klientu apkalpošana

Domāju, ka patlaban vien retais apšaubīs to, ka mākslīgais intelekts (MI) ir daudzu jomu nākotne. Pasaules pieredze rāda, ka tieši klientu apkalpošanā MI tiek ieviests ātri, saskatot gandrīz nei...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses