Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Naftas cenas pēc kāpuma sarūk; biržu indeksi pieaug ASV un lielā daļā Eiropas

Naftas cenas pasaulē piektdienas rītā samazinās pēc pieauguma iepriekšējā tirdzniecības sesijā.

Ceturtdien naftas cenas pieauga trešo tirdzniecības sesiju pēc kārtas, bet WTI markas cena pirmo reizi vairāk nekā trīs nedēļu laikā sesijas beigās pārsniedza 50 ASV dolāru par barelu atzīmi. Investoru noskaņojumu joprojām pozitīvi ietekmē tas, ka ASV naftas rezerves pagājušajā nedēļā pieaugušas mazāk nekā iepriekš prognozēts, kā arī palielinājusies naftas pārstrādes rūpnīcu aktivitāte. Tāpat tirgus gaida naftas eksportētājvalstu organizācijas OPEC un tās partneru vienošanas par naftas ieguves apjoma samazināšanu vēl uz pusgadu.

ASV biržu indeksi ceturtdien pieauga, neskatoties uz neskaidrībām par prezidenta Donalda Trampa politikas darba kārtību. Indeksu kāpumu veicināja jaunākie statistikas dati, kas liecina, ka ASV ekonomikas izaugsme pērn ceturtajā ceturksnī bija straujāka nekā lēsts iepriekš, kā arī naftas cenas pārsniedza 50 ASV dolāru par barelu atzīmi.

Lielākā daļa Eiropas biržu indeksu ceturtdien pieauga, izņemot Lielbritānijas akciju tirgu. Pozitīva ietekme uz tirgu cita starpā bija eiro vērtības samazinājumam līdz nepilnu divu nedēļu zemākajai atzīmei saistībā ar vājajiem Vācijas inflācijas datiem.

ASV dolāra vērtība ceturtdien pieauga attiecībā pret eiro un attiecībā pret Japānas jenu, bet samazinājās attiecībā pret Lielbritānijas mārciņu.

Ņujorkas biržas elektroniskajā tirdzniecībā WTI markas jēlnaftas cena piegādēm maijā ceturtdien palielinājās par 0,84 ASV dolāriem līdz 50,35 dolāriem par barelu. "Brent" markas jēlnaftas cena piegādēm maijā Londonas biržā pieauga par 0,54 dolāriem - līdz 52,96 dolāriem par barelu.

ASV biržu indekss Dow Jones Industrial Average ceturtdien kāpa par 0,33% līdz 20 728,49 punktiem, indekss Standard & Poor's 500 pieauga par 0,29% līdz 2368,06 punktiem, bet indekss "Nasdaq Composite" palielinājās par 0,28% līdz 5914,34 punktiem.

Londonas biržas indekss FTSE 100 ceturtdien samazinājās par 0,06% līdz 7369,52 punktiem, Frankfurtes biržas indekss DAX 30 palielinājās par 0,44% līdz 12 256,43 punktiem, bet Parīzes biržas indekss CAC 40 palielinājās par 0,41% līdz 5089,64 punktiem.

ASV dolāra vērtība attiecībā pret eiro ceturtdien pieauga par 0,85% līdz 1,0674 dolāriem par eiro. ASV dolāra vērtība attiecībā pret Lielbritānijas mārciņu kritās par 0,27% līdz 1,2468 dolāriem par mārciņu. ASV dolāra vērtība attiecībā pret Japānas jenu palielinājās par 0,79% līdz 111,92 jenām par dolāru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pasts jāinformē apsaimniekotājam

Gan Rīgā, gan citur Latvijā daudzdzīvokļu māju pastkastītes mēdz atrasties kāpņu telpā, kuras ārdurvis ir aprīkotas ar kodu. Reizēm gadās, ka šī koda nezināšana kļūst par šķērsli pasta piegādei.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses