Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis
Ilustratīvs attēls

Eurostat: Latvijā jūlijā ražotājcenas augušas straujāk nekā ES vidēji

Latvijas rūpniecībā šogad jūlijā salīdzinājumā ar pagājušā gada jūliju ražotājcenas augušas par 3,6%, kas ir straujāk nekā Eiropas Savienībā (ES) vidēji, liecina ES statistikas pārvaldes Eurostat pirmdien publicētie dati.

Ražotājcenas 2017.gada jūlijā salīdzinājumā ar 2016.gada jūliju pieaugušas visās ES dalībvalstīs, tostarp straujākais kāpums gada laikā bijis Beļģijā (+5,9%), seko Igaunija (+5,4%), Bulgārija (+5,2%), kā arī Polija un Zviedrija (abās valstīs +4,2%). Lietuvā ražotājcenas minētajā periodā palielinājušās par 2,7%.

Vienlaikus ES dalībvalstīs vidēji ražotājcenas šogad jūlijā salīdzinājumā ar attiecīgo periodu pērn pieaugušas par 2,3%, bet eirozonā kāpums bijis 2% apmērā.

Savukārt salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi - 2017.gada jūniju - ražotājcenas ES vidēji augušas par 0,1%, bet eirozonā tās saglabājušās nemainīgas.

Salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi ražotājcenas jūlijā palielinājušās 17 ES dalībvalstīs, tostarp straujākais kāpums bijis Bulgārijā (+2,4%), seko Igaunija (+1,4%), Dānija un Zviedrija (abās valstīs +0,9%), Kipra (+0,8%), kā arī Latvija un Lietuva (abās +0,4%). Savukārt ražotājcenu kritums mēneša laikā reģistrēts Ungārijā (-1%), Īrijā (-0,7%), Slovākijā (-0,6%), Beļģijā (-0,3%), kā arī Austrijā, Luksemburgā un Čehijā (visās valstīs -0,2%).

Spānijā, Itālijā, Maltā un Nīderlandē ražotājcenas šogad jūlijā saglabājušās iepriekšējā mēneša līmenī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses