Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ādažos atklāj dabīgo mušļu ražotni

Latvijas uzņēmums Felici atklājis dabīgo mušļu ražotni Ādažos. Investīcijas 600 000 eiro apmērā ļāvušas 750 m² ražotnē izbūvēt jaunākās iekārtas, kas ražo vairāku veidu graudaugu galaproduktus, nodrošinot pareizās proporcijas un augstu kvalitāti, portālu Diena.lv informēja uzņēmuma pārstāvji.

Ar paplašināšanos plānots būtiski palielināt ražošanas apjomus. Produktus, kas pirms tam tapuši ar rokām, tagad varēs saražot efektīvāk, kāpinot jaudu līdz vienai tonnai stundā.

"Pasaulē arvien izteiktāka kļūst tendence lietot uzturā funkcionālus produktus – tādus, kam ir dabīgi augsta uzturvērtība. Piecu gadu laikā bijām sasnieguši brīdi, ka, ar rokām ražojot, bija grūti apmierināt augošo pieprasījumu," norādīja uzņēmuma vadītāja Alise Balgalve. "Jūtami augusi efektivitāte – jauda kāpināta vismaz desmit reizes. Startējot ārzemju tirgos, jārēķinās ar lēcienveida pieprasījumu, kas tikai ar laiku kļūst vienmērīgāks. Lepojamies, ka mēs kā 100% Latvijas kapitāla uzņēmums turpmāk varēsim sekmēt eksportu jaunā līmenī," pauda Balgalve.

Uzņēmuma mērķis šogad ir sertificēt ražotni, iegūstot starptautiski atzīto BRC (British Retail Consortium) sertifikātu, kas apstiprina augstas kvalitātes standartus un nekaitīgumu, kā arī atbilstību normatīvajām prasībām. Apliecinājums visā pasaulē ir svarīgs kritērijs jaunu eksporta valstu apgūšanai.

Felici, kas darbojas no 2012. gada, ir viens no lielākajiem graudaugu produktu ražotājiem Latvijā un eksportē produktus uz tādām valstīm kā Lietuva, Igaunija, Dānija, Čehija, Surinama, Serbija, Saūda Arābija, Libāna un Dubaija.

 

 

Top komentāri

...
.
Nu labi vēl, ka dabīgie, nevis plastmasas.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses