Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Airbus atvērs montāžas centru ASV

Eiropas lielākais lidaparātu ražotājs bāzētais Airbus pieņēmis stratēģiski būtisku lēmumu atvērt ražotni ASV, kur tiks komplektēti un nodoti lietošanai A320 saimes lidaparāti, informē Airbus pārstāve Baltijā Antra Savleviča.

Šī būs pirmā Airbus ražotne ASV un atradīsies industriālajā centrā Brookley Aeroplex, Mobilā, Alabamā.

Alabamā esošajā montāžas līnijā tiks komplektēta nozarē vadošā lidaparātu A319, A320 un A321 saime. Iekārtu izbūve tiks sākta 2013.gada vasarā, savukārt lidaparātu montāža tajā sāksies 2015. gadā. Pirmās lidmašīnas paredzams klientiem piegādāt 2016.gadā. Sagaidāms, ka jau 2018.gadā jaunā rūpnīca saražos 40 - 50 lidaparātu gadā.

"Šis ir īstais laiks, lai Airbus paplašinātos Amerikas virzienā," saka Fabrice Brégier, Airbus prezidents un izpilddirektors. "ASV ir lielākais vienas ejas lidaparātu tirgus pasaulē ar prognozēm par vairāk nekā 4600 jaunu lidaparātu nepieciešamību tuvāko 20 gadu laikā un šī montāžas līnija ļaus mums būt tuvāk klientam. Mobila tagad kļūs par daļu no Airbus globālā ražošanas tīkla, pievienojoties mūsu veiksmīgajām montāžas rūpnīcām Hamburgā, Tulūzā un Tiandžinā, Ķīnā."

"Ikreiz, kad gaisā pacelsies Airbus lidmašīna, līdz ar to lidos arī mūsu lepnums un meistarība," saka Alabamas štata gubernators Roberts Bentlijs (Robert Bentley). "Mēs pateicamies tiem daudzajiem cilvēkiem, kas padarīja šo projektu par īstenību. Tas radīs 1000 stabilas un labi apmaksātas darba vietas šī reģiona iedzīvotājiem. Un Alabamā ir rodami labākie darbinieki visā ASV! Airbus ir novērtējis visu, ko šis štats var sniegt augošai nozarei un veic Alabamā patiešām nozīmīgu investīciju. Airbus un tā mātes uzņēmums EADS jau vairākas gadus ir bijuši priekšzīmīgi Alabamas pilsoņi un mēs priecājamies, ka šī brīnišķīgās attiecības tiks stiprinātas".

Jau pašlaik Airbus ir pārliecinoša pārstāvniecība gan Alabamā, gan citviet ASV. Alabamā uzņēmums darbojas Mobilas Tehnoloģiju centrā, kas arī atrodas industriālajā centrā Brookley Aeroplex. Airbus tajā nodarbina vairāk nekā 200 inženieru un tehniskā personāla. Kā arī Airbus Militārās nodaļas klientu attiecību centrs, kas nodrošina pakalpojumus ASV Krasta Apsardzes lidaparātiem. Airbus darbojas arī Tehnoloģiju centrā Vičitā, Kanzasā, lidaparātu rezerves daļu centrā Ašburnā, Virdžīnijas štatā, treniņu centrā Maiami Floridā un likumdošanas un valdības sakaru birojā Vašingtonā. Meitas uzņēmums Metron Aviation, vadošais gaisa satiksmes vadības (Air Traffic Management - ATM) produktu un pakalpojumu nodrošinātājs, atrodas Dallasā, Virdžīnijas štatā. Airbus centrālais birojs Amerikas reģionam atrodas Herndonā, Virdžīnijas štatā. Kopumā Airbus ASV nodarbina vairāk nekā 1000 cilvēku. Sagaidāms, ka aptuveni 1000 jaunu darba vietu radīs arī jaunā montāžas līnija Mobilā.

Airbus ir vadošais lidaparātu ražotājs ar plašu un mūsdienīgu lidaparātu, kuru ietilpība svārstās no 100 līdz pat 500 pasažieru vietām, klāstu. Kopš uzņēmuma darbības sākuma septiņdesmito gadu sākumā pasaulē pārdoti vairāk nekā 11 500 Airbus lidaparāti vairāk nekā 470 klientiem un operatoriem. Vairāk nekā 7200 no lidmašīnām jau ir piegādātas aviokompānijām visā pasaulē. Airbus mātes uzņēmums ir koncerns EADS.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses