Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Bijušais premjers Gailis ar dēlu prezentē TV «mākoņa» pakalpojumu

Uzņēmēja un bijušā premjera Māra Gaiļa kompānija SIA Veset uzbūvējusi TV «mākoņa» pakalpojumu, raksta Db.lv, kas ļauj lietotājam izveidot savu TV kanālu, ko var translēt SD vai HD kvalitātē jebkurā TV apraides tīklā – virszemes televīzijā, kabeļtelevīzijā, jebkurā satelīta tīklā visā pasaulē, kā arī internetā.

Kā pakalpojumu potenciālos klientus SIA Veset valdes priekšsēdētājs Gatis Gailis atzīmē jaunus TV kanālus, mediju arhīvu īpašniekus, universitātes un skolas, lielveikala tīklus un esošos TV kanālus.

Ar TV «mākoņa» pakalpojumu SIA Veset cer piesaistīt klientus ārzemēs, turklāt, pēc pašu uzņēmēju novērojumiem viņu produkts pasaulē ir unikāls un nekur vēl nav sastopams.

Klientiem, lai palaistu TV kanālu, nav nepieciešamas investīcijas un ilgtermiņa saistības. Pakalpojuma infrastruktūra ir izvietota DEAC datu centrā Rīgā. Infrastruktūra tiek dublēta. «Mākonī» tiek koncentrēti skaitļošanas resursi, ko klienti var izmantot pēc vajadzības.

Pakalpojums ir būvēts uz Microsoft Windows un Microsoft SQL bāzes. Mediju materiālu aprite, apstrāde un straumēšana tiek realizēta ar Cinegy un Softlab-NSK programmatūras līdzekļiem.

Mēs esam izveidojuši risinājumu, kas ļauj mediju materiālus ievietot, aprakstīt ar metadatiem, montēt, sakārtot rindā (playlist) un translēt gan virszemē, gan internetā. Un visas šīs darbības notiek virtuālu serveru mākonī datu centrā. Šis risinājums samazina mediju materiālu aprites sistēmas izmaksas vismaz desmitkārtīgi, salīdzinot ar tradicionālajiem risinājumiem, Db.lv skaidrojis G. Gailis.

Atbilstoši Lursoft datiem, SIA Veset ir dibināts 2011.gada 8.februārī. Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs ir Gatis Gailis, kas iepriekš darbojās IT uzņēmumā DPA. SIA Veset valdes loceklis ir M. Gailis. Uzņēmuma īpašnieki bez G. Gaiļa un M. Gaiļa ir Jānis Krampāns.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Brauc pie kaimiņiem

Mūsu valstī tūrisma industrija atgūstas lēnāk nekā Igaunijā.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses