Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

CAF: Jauno vilcienu ikdienas izmaksas būs mazākas kā esošo

34 jaunu elektrovilcienu un septiņu jaunu dīzeļvilcienu iegādes projekts, slēdzot līgumu ar Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles (CAF), AS Pasažieru vilciens (PV) ļaus ietaupīt 109,6 miljonus eiro (77,06 miljonus latu), salīdzinājumā ar to, cik pēdējos esošo 30 gados tērēts vilcienu uzturēšanai, norāda Tēls PR pārstāve Liene Krīvena. Viņa norādas, ka jauno vilcienu uzturēšana izmaksās par 2,56 miljoniem latu gadā (3,65 miljoni eiro) mazāk nekā esošo vilcienu uzturēšana.

PV ietaupījums kopumā lēšams pat vēl lielāks, ja aprēķiniem pievienojot jaudas un degvielas patēriņu, salīdzinājumā ar to, kāds tas esot pašlaik un kāds būs jaunajiem vilcieniem. Turklāt aprēķinos par jauno vilcienu uzturēšanu esot ņemtas vērā arī izmaksas, ko prasīs jauna depo būvniecība un depo iekārtu uzstādīšana, Līdz ar ko līdzšinējie izdevumi esot vēl lielāki nekā tie būs ar jaunajiem vilcieniem.

Papildus jau minētajam CAF uzsver šī PV projekta pievienoto vērtību, kas saistīta ar iespēju nodrošināt nozīmīgu pasūtījumu vietējai rūpniecībai caur AS Rīgas vagonbūves rūpnīca (RVR), tādējādi nodrošinot arī tehnoloģiju nodošanu un iespēju RVR piedāvāt savus ražojumus eksporta tirgum. Projekta īstenošana radīs papildus ieņēmumus valsts budžetā caur PVN, valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām un iedzīvotāju ienākuma nodokli, kas tiks iegūti no vietējās ražošanas attīstības un jaunu darba vietu radīšanas.

Oktobrī CAF ir noslēdzis līgumu ar Vācijas dzelzceļa operatoru DB Regio AG un nodrošina to ar tādiem pašiem vilcieniem, kādi piedāvāti PV un apstiprināti iepirkuma konkursa rezultātā. Līdzīgi elektrovilcieni tiks piegādāti arī Melnkalnē, pēdējo trīs mēnešu laikā CAF ir parakstīti līgumi arī par metro vilcienu piegādi Rumānijā, Ungārijā, uzņēmumam ir arvien jauni klienti Hjūstonā, ASV, Jaunzēlandē, Saūda Arābijā, Brazīlijā, Čīlē, un CAF uzskata, ka šie darījumi apliecina un stiprina pārliecību, ka uzņēmuma piedāvājums PV ir vispiemērotākais.

CAF neesot pieņemami tas, ka pēdējā laikā Latvijas plašsaziņas līdzekļos tiek izplatīta nepatiesa un maldinoša informācija, kam turklāt nav nekāda pamatojuma. Šīs informācijas izplatīšanas nolūks acīmredzami ir bojāt CAF un PV tēlu un radīt sliktu priekšstatu par visu PV iepirkuma procesu cerībā panākt projekta atcelšanu.

Diena.lv jau rakstīja, ka konkursā zaudējušais uzņēmums Stadler izplatīja paziņojumu, kurā apgalvo, ka vilcienus PV spēj nodrošināt par ievērojam zemāku cenu kā CAF, kā arī spēj nodrošināt daudz zemākas to ikdienas uzturēšanas izmaksas. Konkursā uzvarēja CAF, bet līgums ar to patlaban noslēgts vēl netiek.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses