Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

"Cemex" sāk eksportu uz Skandināviju, palielina apmērus Baltijā un Krievijā

Cementa ražotājs "Cemex" paplašinājis savu eksporta tirdzniecības tīklu, palielinot eksporta apmērus uz esošajiem tirgiem Krievijā un Baltijas valstīs un sākot tirdzniecību Skandināvijā, aģentūrai BNS pavēstīja "Cemex" sabiedrisko attiecību un mārketinga konsultante Laura Miķelsone.

"Cemex" stratēģiskās plānošanas un integrēto funkciju koordinēšanas direktors Mihails Mazurkevičs norādīja, ka cementa eksports ir viens no uzņēmuma stratēģiski svarīgiem virzieniem.

Viņš atklāja, ka "Cemex" plāno palielināt eksportu līdz 50% no saražotās produkcijas. "Mēs esam pārliecināti, ka, ņemot vērā esošos smagos apstākļus ekonomikā, eksports ir viens no risinājumiem latviešu uzņēmumu darbības saglabāšanai," uzsvēra Mazurkevičs.

Pašlaik "Cemex" lielākais eksporta tirgus ir Sanktpēterburgas un Krievijas ziemeļrietumu apgabali, kur izveidota jauna "Cemex" pārstāvniecība, lai stiprinātu pozīcijas un nodrošinātu cementa pārdošanu bez starpniekiem. Jaunu komercstruktūru uzņēmums izveidojis arī Igaunijā, noslēgts līgums par cementa piegādi Somijai.

Mazurkevičs atgādina, ka konkurētspējas palielināšanai ilgtermiņā "Cemex" ir investējis lielus līdzekļus jaunas infrastruktūras izveidē - ir uzbūvēts cementa importa-eksporta terminālis Liepājā, iegādāti jauni dzelzceļa vagoni un modernizēti esošie infrastruktūras objekti, piemēram, dzelzceļš gan vecajā, gan jaunajā cementa ražotnē.

"Cemex" pārstāvis arī atzina, ka jaunā cementa ražotne Brocēnos, kas šogad sāks darbu, ļaus palielināt ražošanas apmēru līdz pat trīs reizēm. Saskaņā ar uzņēmuma sniegto informāciju jauno cementa ražotni plānots atklāt gada otrajā pusē, un pašlaik notiek tās testēšana.

Iepriekš Mazurkevičs laikrakstam "Dienas Bizness" atklāja, ka uz Somiju plānots eksportēt līdz 20% no visa Latvijā saražotā cementā. To plānots darīt, izmantojot jaunbūvēto eksporta termināli Liepājā. Viņš arī piebildis, ka nākotnē, apmēram 2011.gadā, varētu sākt eksportu uz Zviedriju.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka 2005.gadā "Cemex" kļuva par Brocēnu cementa ražotnes īpašnieku, iegādājoties starptautisko celtniecības materiālu piegādātāju uzņēmumu "RMC Group o.l.c.". Pašlaik blakus esošajai rūpnīcai tiek būvēta jauna cementa rūpnīca, izbūvēti pievedceļi, kā arī rekonstruēta esošā un veidota jauna dzelzceļa infrastruktūra produkcijas nogādāšanai līdz Liepājas ostai un klientiem Latvijā, kā arī ārpus tās. "Cemex" jaunās rūpnīcas projekta kopējās investīcijas sasniedz 250 miljonus eiro (175,7 miljonus latu).

Kompānija "Cemex" ir viens no pasaules līderiem celtniecības materiālu ražošanā. "Cemex" ražo un izplata produkciju vairāk nekā 50 pasaules valstīs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses