Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

"Cēsu alus" iekļuvis lielāko nodokļu parādnieku sarakstā; uzņēmums: parādā neesam

Dzērienu ražotājs "Cēsu alus" iekļuvis lielāko nodokļu parādnieku sarakstā, liecina Valsts ieņēmumu dienesta (VID) sniegtā informācija par nodokļu parādiem valsts pamatbudžetā, kas pārsniedz 300 tūkstošus latu.

VID dati vēstī, ka uzņēmuma nodokļu parāds 1.jūnijā veidoja 357,1 tūkstoti latu.

"Cēsu alus" sarakstā iekļauts 139.vietā. Kopumā jūnija sākumā tajā bija iekļauti 168 dalībnieki.

"Cēsu alus" valdes priekšsēdētāja Eva Sietiņsone-Zatlere uzsvēra, ka uzņēmumam nav nodokļu parāda.

Pēc viņas paskaidrotā, 357,1 tūkstotis latu ir nesamaksātā summa par vienu nodokli, bet par citu nodokli izveidojusies pat pārmaksa. "Kopumā visi nodokļi nomaksāti laikā un nekavējoties - 2010.gada 12.maijā -, un VID Akcīzes preču pārvaldē tika iesniegts iesniegums pārmaksas novirzīšanai uz nesamaksāto nodokli," pastāstīja Sietiņsone-Zatlere un piebilda, ka tā ir normāla nodokļu segšanas prakse.

""Cēsu alus" ir viens no lielākajiem un godprātīgākajiem nodokļu maksātājiem valstī - nekad nekavējam nodokļu maksājumus," sacīja uzņēmuma vadītāja un apliecināja, ka "Cēsu alus" jau sazinājies ar VID, lai lūgtu precizēt informāciju presē.

VID Komunikācijas daļā pastāstīja, ka "Cēsu alus" pievienotās vērtības nodokļa parāds vairāk nekā 352 tūkstošu latu apmērā, kura dēļ uzņēmums iekļuva lielāko parādnieku sarakstā par situāciju šogad 1.jūnijā, pašlaik ir nomaksāts. Vienlaikus VID uzsvēra, ka 1.jūnijā "Cēsu alum" bija izveidojusies arī akcīzes nodokļa nodrošinājuma pārmaksa 350 tūkstošu latu apmērā.

Sietiņsone-Zatlere iepriekš informēja, ka uzņēmums 2009.gadu noslēdza ar 27 miljonu latu apgrozījumu, kas ir iepriekšējā gada līmenī, un 135 tūkstošu latu tīro peļņu pretstatā zaudējumiem gadu iepriekš.

"Cēsu alus" ir Latvijā otra lielākā alus darītava, uzņēmums ražo arī bezalkoholiskos atspirdzinošos dzērienus, alkoholiskos kokteiļus un sidru. Uzņēmuma 99% balsstiesīgo akciju pieder Somijas koncernam "OLVI Oyj", kas ir trešais lielākais alus ražotājs Somijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses