Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Cīņa turpinās - Stadler slēdz līgumu ar Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīcu

Šveices vilcienu kompānija Stadler Bussnang AG, kas zaudējusi izsludinātajā konkursā par jaunu vilcienu piegādi Pasažieru vilcienam, vienojusies ar Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīcu (DLRR) par sadarbību Latvijā. Jau ziņots, ka konkursā uzvarēja _Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles (_CAF), bet tas ir apturēts līdz tiesai, jo Stadler lūgusi tiesai pagaidām apturēt Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) lēmumu atļaut 429,24 miljonus latu vērto jaunu vilcienu iepirkumu. Tiesas sēde plānota līdz gada beigām.

"Mūsuprāt, DLRR ir vienīgā reāli pastāvošā un strādājošā ritošā sastāva ražotne Latvijā, tādēļ esam ļoti priecīgi par šo uzsākto sadarbību. Ja nākotnē mēs uzvarēsim kādā no izsludinātajiem iepirkuma konkursiem par ritošā sastāva piegādi kādai no Latvijas transporta kompānijām, apkope, ražošana un transporta līdzekļu serviss pilnībā tiks veikts Latvijā sadarbībā ar DLRR, radot arī jaunas darba vietas," Stadler Ungārijas nodaļas izpilddirektors Zoltans Dunai.

Jāatzīmē, ka CAF līdz šim ir uzsvēris darba vietu radīšanu Latvijā, ko tas plāno nodrošināt jaunos vilcienus ražojot sadarbībā ar Rīgas Vagonbūves rūpnīcu.

Kā ziņots, Iepirkumu uzraudzības birojs oktobra nogalē atļāva PV slēgt līgumu ar Spānijas uzņēmumu CAF par apjomīgo jauno pasažieru vilcienu sastāvu iepirkumu.

CAF kā savu apakšuzņēmēju vilcienu piegādes līguma izpildei norādījis Rīgas Vagonbūves rūpnīcu, bet tās manta pilnībā ieķīlāta Latvijas Krājbankā. Neoficiāli izskanējušas bažas, ka RVR nespēs izpildīt savas saistības, kas plānotas 63% apmērā no visa līguma.

PV iepirkums paredz līdz 2015.gadam iegādāties 34 jaunus elektrovilcienus un septiņus dīzeļvilcienus.

Eiropas Komisija pavasarī apstiprināja Eiropas Savienības Kohēzijas fonda lielo satiksmes nozares projektu par Rīgas piepilsētas dzelzceļa pasažieru pārvadājumu sistēmas modernizāciju un dīzeļvilcienu ritošā sastāva atjaunošanu 144 miljonu latu apmērā. No projekta kopējām izmaksām Kohēzijas fonda finansējums ir 100 miljoni latu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses