Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Dobeles dzirnavnieks plāno izrāvienu makaronu tirgū

Nozares eksperti atzinīgi vērtē AS Dobeles dzirnavnieka miljoniem vērtos ieguldījumus un atzīst, ka tādējādi tiks radīta pievienotā vērtība graudu pārstrādei un tas būs ieguvums tautsaimniecībai un Latvijas ekonomikai, raksta Db.lv.

Jaunās investīcijas vienlaikus saasinās arī konkurenci makaronu segmentā, kur spēlētāju ir daudz – galvenokārt importētāji.

Igauņiem piederošais Dobeles dzirnavnieks Baltijā lielākajā lieljaudas makaronu ražotnē investējis trīs miljonus latu, ko veido akcionāru ieguldījums, Eiropas struktūrfondu līdzfinansējums un  Swedbank aizdevums.

Jaunās līnijas jauda ir līdz pat trim tonnām makaronu stundā. Ražošanas jaudas nodrošinās makaronu realizāciju ne tikai Baltijas valstīs, bet arī ES, kur uzņēmums saskata lielu noieta potenciālu.

Šogad uzņēmums plāno arī spageti ražošanas līnijas izveidi, kas papildinās cieto kviešu miltu makaronu sortimentu. Tieši cieto kviešu miltu izmantošana rūpnieciskajā makaronu ražošanā ir jaunums, kas līdz šim Latvijā nav izmantots.

Lauksaimniecības tirgus veicināšanas centra vadītāja Ingūna Gulbe uzver, ka ir apsveicams katrs pārdomāts un izsvērts lēmums investēt produktu ar augstu pievienoto vērtību ražošanā.

Viens no itāļu makaronu tirgotājiem Latvijā, kurš vēlējās saglabāt anonimitāti, apsveica Dobeles dzirnavnieka lēmumu pievērsties makaronu ražošanai. Vienlaikus viņš atzina, ka īstus makaronus vajag ražot Itālijā no cieto kviešu miltiem, kur tā jau ir sena tradīcija. Latvijā viena no tendencēm ir tā, ka pieaug lēto makaronu izstrādājumu segments, ko nevarot uzskatīt par īstiem makaroniem, jo tos gatavo no mīksto kviešu miltiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ūdens konflikti Eiropā

Sašutumu izsauc Eiropas Komisijas vilcināšanās pieņemt Ūdens iniciatīvu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses