Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Ģimenes portāls Calis.lv pārdots igauņiem

Portāls calis.lv, ko īpaši iecienījušas topošās un jaunās māmiņas, tagad pieder igauņu uzņēmumam, portālam DB.lv pastāstīja portāla dibinātāja Agnese Vīdnere.

"Cālis tagad pieder igauņu uzņēmumam. Varbūt, pateicoties viņiem, Cālis pat kļūs par starptautisku, kas zina," viņa rakstīja portāla lietotājiem, norādot, ka abi ar vīru no šīs interneta vietnes atvadās pavisam. Saskaņā ar Lursoft datiem calis.lv gan joprojām pieder A. Vīdnerei.

Kā norāda portāla dibinātāja, calis.lv komanda savā pamatā paliks tā, kura strādāja pēdējos gadus, bet noteikti piebiedrosies kāds jauns cilvēks.

"Gribējām pateikt jums visiem milzīgu paldies par šiem 11 gadiem, ko pavadījām kopā. Šis bija milzīgs dzīves posms, kas kādreiz pilnībā izmainīja mūsu dzīvi. Tagad ir pienācis laiks savu dzīvi atkal pilnībā mainīt. Ir padomā jauni projekti, jaunas lietas. Un, jā, mūsu ģimene vairs nedzīvo Latvijā. Bet kādreiz plānojam braukt atpakaļ, uzbūvēt skaistu mājiņu kaut kur Siguldā," raksta A. Vīdnere.

Portālam db.lv calis.lv dibinātāja pastāstīja, ka pircējs ir igauņu investīciju uzņēmums, kas strādā Baltijas interneta tirgū jau vairāk nekā desmit gadus, tomēr uzņēmuma nosaukumu viņa tur noslēpumā.

Jāpiebilst, ka igauņu īpašumā šobrīd ir arī ziņu portāls Delfi. 2007. gada augustā par AS Delfi īpašnieku kļuva Igaunijas mediju koncerns Ekspress Grupp.

"Pirkums notika diezgan ātri, mēneša laikā. Bet doma par to, ka vēlamies Cāli pārdot, radās jau vasarā. Īpaši aktīvi pircēju nemeklējām. Uzskatīju, ka viss notiks tā un tad, kad tam jānotiek. Tā arī notika," stāstīja A. Vīdnere.

Runājot par portāla pārdošanu, viņa arī sacīja, ka dažādi piedāvājumi bijuši jau iepriekš, bet tie noraidīti. "Bet pagājušajā gadā sajutāmies izsmelti. Gan fiziski, gan emocionāli. Tādēļ nolēmām kopā ar vīru mainīt savu dzīvi radikāli. Un tas nozīmē gan darbības maiņu, gan dzīvesvietas maiņu. Diezgan ilgi šo soli apdomājām, jo ne visi uz to parakstīsies. Bet mēs nolēmām riskēt. Un pārvācāmies mēs uz Maskavu. Plāni par nākotni? Turpināt attīstīt savu otro biznesu (Cālis nebija vienīgais mūsu projekts), uzsāksim arī ko jaunu. Plānu ir ļoti daudz, un daļēji tos jau sākām ieviest dzīvē," stāstīja A. Vīdnere.

Vaicāta par calis.lv nākotni, viņa teica, ka jaunie īpašnieki vēloties attīstīt portālu, radikāli to nemainot, lai cilvēki īpaši nejustu vadības maiņu. "Vēlas ieviest dažādas jaunas iespējas, lai varētu pāris gadu laikā apmeklētību dubultot," atklāja A. Vīdnere.

Saskaņā ar Gemius datiem pēc reālo lietotāju skaita janvārī calis.lv ieņēma 13. vietu starp Latvijas interneta portāliem.

Portāla pārdošanas cenu dibinātāja neatklāj, bet, atbildot uz jautājumu par līdzšinējām investīcijām portāla attīstībā, sacīja: "Grūti spriest, jo nekad neesam ņēmuši kredītus, mums nebija investoru. Vienmēr iztikām ar sevis nopelnīto."

2010. gada beigās A. Vīdnere laikrakstam Dienas bizness atklāja, ka "calis.lv par reklāmu apjomu nesūdzas". Viņa norādīja, ka lielākajai daļai portālu ir divas problēmas - nepārvarama vēlme pelnīt un nepamatoti daudz darbinieku.

Lai, sākot no paša sākuma, sasniegtu tādu pašu informācijas, programmēšanas un cilvēku skaita līmeni, kāds patlaban ir ģimenes portālam calis.lv, nepieciešami 300 000 latu, A. Vīdnere pagājušā gada oktobrī teica Nozare.lv.

Kā oktobrī rakstīja aģentūra Leta, A. Vīdnerei kopā ar vīru Dmitriju Dulepovu pieder uzņēmumi SIA Accio un SIA cālis.lv. Accio sniedz konsultācijas reklāmas jomā, interneta meklēšanas sistēmu optimizācijas pakalpojumus, veic arī interneta lapu auditu, pārbaudot lietojamību un drošību, kā arī nodarbojas ar programmēšanu. Cālis.lv ir uzņēmums, kas uztur portālu calis.lv.

Saskaņā ar Firmas.lv informāciju Accio apgrozījums 2010. gadā bija 57 290 latu, kas ir par 4,76% mazāk nekā 2009.gadā, kad apgrozījums bija 60 151 lats. 2008.gadā uzņēmuma apgrozījums bija 79 294 lati. Līdz 2010.gadam apgrozījumā ir iekļauta portāla Cālis.lv daļa, jo Cālis.lv kā atsevišķs uzņēmums izveidots 2010. gada augustā, lai būtu pārskatāmāka finanšu plūsma. Accio īpašnieki 2010.gadā nopelnījuši 24 498 latus. 2009.gadā peļņa bija 21 879 lati, bet 2008.gadā - 24 777 lati.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Paaudzes krāj atšķirīgi

Pēdējos gados Baltijas valstīs privātpersonu veiktie investīciju apjomi ir auguši gan ieguldītāju skaita, gan iemaksāto apjomu ziņā. Investīciju jomā paaudžu izvēlēs gan pastāv būtiskas atšķirības.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses