Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Grindeks patlaban izstrādā 20 jaunus produktus

Šobrīd izstrādē ir 20 jauni produkti, pavēstīja AS Grindeks pārstāve Laila Kļaviņa. To vidū ir gan jaunas Mildronāta kombinācijas, gan patentbrīvie medikamenti.

Grindeks galvenās terapeitiskās grupas ir sirds un asinsvadu medikamenti, pretvēža zāles un centrālo nervu sistēmu ietekmējoši medikamenti, taču uzņēmums pievērsies arī citiem terapeitiskajiem virzieniem - gastroenteroloģiskām zālēm un antibakteriālajiem medikamentiem. Kā paredz uzņēmuma stratēģija, jaunie produkti tiks ieviesti pakāpeniski. Ik gadu produktu klāsts tiks papildināts ar vismaz četriem jauniem medikamentiem.

"Pēdējās nedēļās mēs ļoti nopietni analizējam izstrādājamo produktu portfeli gan patentbrīvo, gan oriģinālo medikamentu jomā. Ir skaidrs, ka ar oriģinālajiem produktiem mums ir jāienāk tirgū maksimāli ātri, lai to patentaizsardzības laiks būtu maksimāli ilgs, savukārt, ar patentbrīvajiem medikamentiem tirgū ir jābūt vieniem no pirmajiem, lai izmantotu visas konkurences priekšrocības. Pašreiz jaunie produkti ir dažādās izstrādes stadijās," stāsta AS Grindeks valdes priekšsēdētājs Juris Bundulis.

Grindeks nopietni strādā arī jauno aktīvo vielu izstrādes jomā. Tā 2011. gadā aktīvo farmaceitisko vielu portfelis tika būtiski paplašināts, un tagad tā klāstā ir 22 vielas.

Jaunu aktīvo farmaceitisko vielu izstrāde parasti ilgst no 2 līdz 3 gadiem. Pagājušā gadā uzņēmums produktu portfelī ieviesis 7 jaunas vielas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ūdens konflikti Eiropā

Sašutumu izsauc Eiropas Komisijas vilcināšanās pieņemt Ūdens iniciatīvu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses